ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σπύρος Καρβούνης, υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ… «Η στάση μου στο Κοινοβούλιο, αν είμαι βουλευτής, θα είναι πάντα στάση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου»

Ο Σπύρος Καρβούνης ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ένας συμπολίτης μας που για χρόνια υπηρετεί τα κοινά από διάφορα πόστα είναι από τις εκπλήξεις των φετινών εκλογών. Σχεδόν λίγο πριν κλείσουν οι υποψηφιότητες και αφού ο Σπύρος Μαργέλης, συνεργάτες για χρόνια, αποφάσισε να μη διεκδικήσει τη βουλευτική έδρα, μπήκε ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Αποφάσισε να ζητήσει ψήφο από τους πολίτες της Λευκάδας σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα.     Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση της υποψηφιότητάς σας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη εποχή;   Πάντα είναι δύσκολη υπόθεση η ενασχόληση με τα κοινά. Όμως ταυτόχρονα η προσπάθεια που κάνεις για την προκοπή του τόπου σου σε κάνει να νοιώθεις την ικανοποίηση της προσφοράς που πρέπει να είναι και η μόνη ανταμοιβή σου. Όπως ξέρετε έχω κατ’ επανάληψη εκτεθεί σε Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές και οι συμπολίτες μας με έχουν τιμήσει με την ψήφο τους. Είναι λοιπόν παλιά απόφασή μου να ασχολούμαι με τα κοινά. Σίγουρα οι εκλογές αυτές είναι οι πιο δύσκολες γιατί αποτελούν ένα οριακό σημείο για το μέλλον της χώρας. Τώρα πρέπει να αγωνιστούμε πιο σκληρά και εγώ πήρα την απόφαση να παλέψω, αν με τιμήσουν οι συμπολίτες μας, με όλες μου τις δυνάμεις στη κοινή αυτή προσπάθεια.  

  • Τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές. Πως θα περιγράφατε την προεκλογική σας εμπειρία σε μια περίοδο που οι πολίτες είναι «θυμωμένοι» με τους πολιτικούς;

  Πραγματικά οι συμπολίτες μας είναι θυμωμένοι και όχι άδικα. Δέχομαι το θυμό τους και κουβεντιάζω μαζί τους θέτοντας νέους στόχους για το αύριο. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Είναι όμως υποχρέωσή μας να κουβεντιάσουμε, να εξηγήσουμε τι διακυβεύεται στις 6 Μαΐου. Να προσπαθήσουμε να δώσουμε την ελπίδα  για την επόμενη μέρα.  

  • Τι απαντάτε στον συμπολίτη σας όταν σας ρωτάει για το μνημόνιο;

  Ήτανε μια επιλογή ανάγκης στην συγκεκριμένη συγκυρία για να σταθούμε όρθιοι. Τώρα με καλύτερες προϋποθέσεις μπορούμε να πετύχουμε την ανασυγκρότηση της οικονομίας μας και την αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων που έχει η χώρα μας. Με σχέδιο και δουλειά μπορούμε να βγούμε από την κρίση και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.  

  • Την Κυριακή πιστεύετε τελικά ότι οι πολίτες θα εκφράσουν το θυμό τους απέναντι στα όσα τους συμβαίνουν με την ψήφο τους; Θα επιβεβαιωθούν τα γκάλοπ και η άνοδος των μικρών κομμάτων;

  Όταν φθάσει η στιγμή της κάλπης, η στιγμή που πρέπει να αποφασίσουμε για το μέλλον μας για το μέλλον των παιδιών μας, πιστεύω πως θα κυριαρχήσει η λογική και όχι το θυμικό. Οι πολίτες, είμαι σίγουρος, πως θα βρουν τη δύναμη να συγκρίνουν προτάσεις και με καθαρό μυαλό θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις . Τα γκάλοπ δεν πρέπει να επιβεβαιωθούν.    

  • Αν θα μιλούσαμε για έργα στην Λευκάδα τι θα αναφέρατε;

  Υπάρχουν αρκετά έργα υποδομής μεγαλύτερα και μικρότερα που έχουν οριστικά δρομολογηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης. Η διάνοιξη του Διαύλου της Λευκάδας, το Τουριστικό Αγκυροβόλι της Βασιλικής, το νέο Νοσοκομείο, η υποθαλάσσια ζεύξη του νησιού, η νέα Μαρίνα της Λευκάδας, η αποχέτευση του ανατολικού άξονα μέχρι τη Νικιάνα, η αποχέτευση της επέκτασης της πόλης της Λευκάδας, ο δεύτερος αγωγός ύδρευσης για τον Κάλαμο και τον Καστό, είναι έργα που θα δώσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας και θα  βοηθήσουν  στην ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού μας. Χαίρομαι που είχα και εγώ τη δική μου συμμετοχή στη προσπάθεια αυτή. Και να είναι σίγουροι οι συμπολίτες μου πως με την γνώση και την εμπειρία που διαθέτω θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα έργα.  

  • Η Λευκάδα πιστεύετε ότι μπορεί να αντέξει;

  Πιστεύω πως μπορεί. Η Λευκάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Η γεωγραφική της θέση, τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, οι υποδομές της, μα πάνω απ΄όλα οι άνθρωποί της, μπορούν να εγγυηθούν πως γρήγορα θα ξεπεράσει την κρίση.

  • Σας έχουν ταυτίσει με τον Σπύρο Μαργέλη. Θεωρείτε σωστή την απόφασή του να μην ασχοληθεί, προς το παρόν τουλάχιστον, με τα κοινά;

  Με τον Σπύρο Μαργέλη είμαστε συνεργάτες για πολλά χρόνια, αλλά πάνω απ’ όλα είμαστε φίλοι. Είχαμε κοινούς στόχους και πετύχαμε πολλά. Για την απόφασή του μίλησε ό ίδιος στους συμπατριώτες μας.  

  • Αν τη Δευτέρα ήσαστε βουλευτής πως θα λειτουργήσετε σε ένα κοινοβούλιο που καλείται να πάρει και νέα ακόμη πιο δύσκολα μέτρα για το λαό μας;

  Το ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινώσει μια συγκεκριμένη πρόταση για μια κυβέρνηση συμμαχίας, υπευθυνότητας, αλληλεγγύης και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα συγκροτηθεί στη βάση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης. Τα δύσκολα μέτρα βρίσκονται στο τέλος. Τώρα πρέπει να πετύχουμε το σπάσιμο του φαύλου κύκλου της ύφεσης και της ανεργίας. Τα νέα μέτρα θα στοχεύουν σε διαθρωτικές αλλαγές για την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα. Θα στοχεύουν στην ανασυγκρότηση του Κράτους και την ανάπτυξη και συγχρόνως στην εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Η στάση μου στο Κοινοβούλιο, αν είμαι βουλευτής, θα είναι πάντα στάση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου με κριτήριο την πρόοδο της χώρας μας, την προκοπή και ανάπτυξη του τόπου μας.   Βιβιάννα Βαρδή