ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λιλή Καραβία, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ «Επιθυμώ να προσφέρω στη πατρίδα μου και στους συμπατριώτες μου.»

Τα τελευταία χρόνια πολλές είναι οι φορές που ακούστηκε το όνομά της είτε σαν εν δυνάμει υποψήφια, είτε σαν σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου. Η Λιλή Καραβία αυτή τη φορά είναι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Λευκάδα και είναι η πρώτη φορά που επικοινωνεί με τους πολίτες της Λευκάδας ζητώντας την ψήφο τους.  

  • Πως αποφασίσατε να είστε υποψήφια σε μια δύσκολη για το ΠΑΣΟΚ συγκυρία;

    Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ πολύ κα Βαρδή για τη φιλοξενία στην εφημερίδα σας. Η απόφαση  να πολιτευτώ στην πατρίδα μου τη Λευκάδα υπήρχε  στη σκέψη μου. Ξέρετε πολύ καλά ότι επιθυμούσα να είμαι υποψήφια και στις εκλογές του 2009, αλλά δεν έγινε. Αυτά έχει η πολιτική.  

  •  H μονοεδρική της Λευκάδας δεν είναι ακόμη πιο δύσκολη για μια νέα πολιτικό;

    Για μένα είναι απόφαση ζωής. Επιθυμώ να προσφέρω στη πατρίδα μου και στους συμπατριώτες μου. Οι Λευκαδίτες γνωρίζουν πολύ καλά την οικογένεια μου και εμένα. Γνωρίζουν την προσφορά του πατέρα μου τόσες δεκαετίες στο νησί μας. Ξέρουν ότι και εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις, από τις θέσεις στις οποίες βρέθηκα όλα αυτά τα χρόνια, στο πλευρό του Αλέκου Παπαδόπουλου παλιότερα μέχρι το τελευταίο διάστημα δίπλα στον Ανδρέα Λοβέρδο, πάντα απέδειξα εμπράκτως την επιθυμία μου να προσφέρω για την αγαπημένη μας Λευκάδα. Είμαι υπερήφανη που κάποιες από αυτές τις προσπάθειες μου αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Θα σας αναφέρω την δύσκολη προσπάθεια για την δρομολόγηση του έργου του νέου Νοσοκομείου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.   Σ αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσω τον φίλο και υπουργό μου τον Ανδρέα Λοβέρδο για την συμπαράσταση του. Χωρίς εκείνον, το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο για τον τόπο μας, θα έπρεπε ακόμη να περιμένει. Για μένα και για τους ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις δεν υπάρχουν δύσκολα. Οι νέοι πολιτικοί είναι αυτοί που θα σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή.  

  •  Τι απαντάτε στους πολίτες που συναντάτε όταν σας ρωτούν για το μνημόνιο και τη μέχρι τώρα στάση του κόμματός σας;

    Το ΠΑΣΟΚ το 2009 παρέλαβε τη χώρα σε τραγική κατάσταση. Όμως παρόλα τα λάθη ,τις καθυστερήσεις και αν θέλετε την τοποθέτηση προσώπων όχι αρκετά ικανών και ετοιμοπόλεμων σε Υπουργεία, Οργανισμούς κ.λ.π κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια. Στους Λευκαδίτες μιλώ για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που είναι η μοναδική πολιτική πρόταση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Τους εξηγώ για την πρόταση του ‘αντιμνημονιακού μετώπου’ που στη πραγματικότητα  δεν έχει απάντηση για το τι  θα γίνει την 7η Μαίου. Κυρία Βαρδή, μπορούν να εξασφαλίσουν τους μισθούς και τις συντάξεις; Mπορούν να κρατήσουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία ανοιχτά; Από την άλλη έχουμε μια Ν.Δ η οποία είναι σε σύγχυση και δεν μας λέει τίποτα για την μοιραία 5ετία 2004-2009 λες και δεν ήταν οι κυβερνήσεις της δεξιάς που διπλασίασαν τις κρατικές δαπάνες, που εκτόξευσαν το έλλειμμα και γιγάντωσαν το χρέος. Ο λαός έχει μνήμη.     * Μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ πως θα την χαρακτηρίζατε;   Κοιτάξτε σταθερός στόχος του ΠΑΣΟΚ  είναι η πρωτιά στις εκλογές, έτσι ώστε ο πρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος να λάβει την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερων συμμαχιών .  

  •    Η σχέση και η συνεργασία σας με τον Ανδρέα Λοβέρδο πόσο σας έχει βοηθήσει στην προεκλογική σας παρουσία;

    Ο Υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος έβαλε πλάτη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Στα δύο Υπουργεία (Εργασίας και Υγείας ) προχώρησε πράγματα και έκανε μεταρρυθμίσεις που χρόνια δεν είχαν γίνει. Οι πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθεια και την αποτελεσματικότητα του Υπουργού.     *  Μια γυναίκα υποψήφια σε ένα ψηφοδέλτιο ανδροκρατούμενο …Δύσκολο;   Τι να σας πω. Ξέρετε πολύ καλά ως γυναίκα και εσείς, ότι εμείς αγωνιζόμαστε διπλά από τους άνδρες, για τους ίδιους στόχους.

  • Ποια ήταν τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η προεκλογική σας εκστρατεία;

  Στις συναντήσεις μου με τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες επισημαίνω την κρισιμότητα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και επικεντρώνομαι στο αύριο, στην επόμενη μέρα των εκλογών, στο δρόμο δηλαδή που θα ακολουθήσει ο τόπος για να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία τις προκλήσεις του μέλλοντος. Εξηγώ την πολιτική πρόταση της παράταξης μου, υποδεικνύω τα λάθη που πρέπει να διορθώσουμε και υπενθυμίζω τα πολλά καλά που έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.  

  •    Η σχέση σας με τους συνυποψήφιους σας;

    Πολύ καλή. Είναι και οι δύο φίλοι από το παρελθόν.

  • Αν ήσασταν η επόμενη βουλευτής Λευκάδας ποια θα ήταν οι πρώτες σας κινήσεις σε ότι αφορά το νομό;

  Θα φροντίσω και θα ασχοληθώ προσωπικά κατά προτεραιότητα με το έργο του Νοσοκομείου και με τα άλλα  μεγάλα έργα που είναι ήδη δρομολογημένα. Αλλά πέρα από τα μεγάλα έργα υπάρχουν και πολλά άλλα που είναι απαραίτητα στο τόπο μας. Ενδεικτικά αναφέρω κάποια, τα οποία έχουν δρομολογηθεί με την δικιά μου συμβολή όπως: την προμήθεια ακτινολογικού μηχανήματος για το παλιό Νοσοκομείο Λευκάδας, την ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου στο Μεγανήσι, τον εξοπλισμό για το παλιό Νοσοκομείο Λευκάδος, τον εκσυγχρονισμό του Κ.Υ Βασιλικής. Επίσης πρέπει να ασχοληθώ και να φροντίσω πάρα πολλά ζητήματα τα οποία θεωρούνται αυτονόητα αλλά δεν έχουν γίνει. Ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό ( χρειαζόμαστε ισσόροπη ανάπτυξη σε όλη τη Λευκάδα ) στον αθλητισμό, στην παιδεία ,όπως επίσης πρέπει να σχεδιάσουμε και να ασχοληθούμε σοβαρά με τους οικισμούς μας ( τα χωριά  που είναι εγκαταλελειμμένα) και πολλά άλλα μικρά ζητήματα. Για να τα συζητήσουμε αυτά θα γίνει συνάντηση με τους φορείς του νησιού, θα ακούσουμε τις προτάσεις τους, για να χαράξουμε έτσι μια πορεία ανάπτυξης από την οποία θα ωφεληθούν όλοι οι κάτοικοι της Λευκάδας μας. Όλα αυτά ,αν κάποιος που ασχολείται με τα κοινά, έχει έγνοια, φροντίδα και όραμα για τον τόπο του μπορεί να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.   Τελειώνοντας θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα είμαι παρούσα στον τόπο μου, στη Λευκάδα και την επόμενη μέρα, φροντίζοντας το νησί  μου, μα πάνω απ όλα τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες με όλες μου τις δυνάμεις, όπως πάντα έκανα.   Η Απόφαση είναι στους συμπολίτες μου.   Βιβιάννα Βαρδή