ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επιστολή σχολικών φυλάκων στο βουλευτή

 

 

22 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων . Έχουν καταστρατηγηθεί τα πάντα και φυσικά οι σχολικοί φύλακες και της Λευκάδας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Η παρακάτω επιστολή εστάλη σήμερα στο βουλευτή Λευκάδας, Θοδ. Σολδάτο, ενημερώνοντάς τον για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: 

 

 

“Οι Σχολικοί Φύλακες Λευκάδας αποφασίσαμε και στείλαμε επιστολή στον βουλευτή του νομού, προκειμένου να του θέσουμε ενώπιον των ευθυνών του όσον αφορά την απαράδεκτη μεθόδευση του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης να καταπατήσει τον νόμο περί προεκλογικού χρόνου υπηρεσιακών μεταβολών και να καταφέρει κύριο πλήγμα στους εργαζομένους του δημοσίου και πρώτων από όλους σε εμάς.

Κύριε βουλευτά,

O κλάδος μας από 8μήνου έχει υποστεί, όπως είναι αποδεκτό τοις πάσι, ένα άδικο, πρωτοφανές, οριζόντιο, και χωρίς αξιολόγηση χτύπημα, τη διαθεσιμότητα, εξαιτίας της οποίας βρισκόμαστε σήμερα, 1 μήνα μόλις πριν την απόλυση. 

Τους τελευταίους 7 μήνες, επανειλημμένως κυβερνητικοί βουλευτές αλλά και εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας κατά της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα του κλάδου μας και των υπηρεσιών που προσφέραμε για 13 χρόνια.

• Προσληφθήκαμε με κριτήρια ΑΣΕΠ ανεργίας, ηλικιακά και κοινωνικά (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι).
• Εργαστήκαμε κατά τα 5 πρώτα χρόνια ανασφάλιστοι, νύχτες, εορτές και αργίες, απλήρωτοι για όλα αυτά, αμειβόμενοι κάτω από το ελάχιστο ημερομίσθιο, έχοντας εργοδότη το ίδιο το Κράτος!!
• Αξιολογηθήκαμε και καταξιωθήκαμε ως πετυχημένος θεσμός, προστατεύοντας την περιουσία του δημοσίου, αλλά κυρίως δημιουργώντας ασπίδα προστασίας στο ευαίσθητο σχολικό περιβάλλον. 
• Η σύμβασή μας άλλαξε σε αορίστου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ γιατί εξυπηρετούσαμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και όχι γιατί ήμαστε «τα παιδιά των δημάρχων». Αντίθετα με την πάγια τακτική του ρουσφετιού που δεσπόζει στην χώρα μας, η ανέλιξη μας έγινε βάσει νόμου, μετά από αυστηρή οδηγία της Ευρωπαϊκής ένωσης, παρακοή της οποίας, όπως ο ίδιος θα γνωρίζετε καλύτερα, θα επέφερε σημαντικό χρηματικό πρόστιμο στο κράτος.

Σήμερα:
Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, αλλά και των δεδηλωμένων προθέσεων του πρωθυπουργού περί προσπάθειας τακτοποίησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού σχολικών φυλάκων σε θέσεις που υπάρχουν κενά, επιχειρείται απροκάλυπτα, η χωρίς προσκόμματα απόλυσή μας παρακάμπτοντας το σκόπελο των εκλογών, με την τροποποίηση που παράνομα φέρνει ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης του άρθρου 17 του Ν. 3870/2010 περί εκλογικών περιορισμών, με στόχο να απολύσει τους συναδέλφους που βρίσκονται στη διαθεσιμότητα. 

Η κοινωνία πλέον έχει φτάσει στα όριά της. Η κάθε οικογένεια πασχίζει να έχει ένα εργαζόμενο μέλος, για να επιβιώσει. Κανείς δεν μπορεί να υποστεί περεταίρω θυσίες. 
Είμαστε οι οικογενειάρχες που ως τώρα στηρίζαμε και την κοινωνία, την οικονομία, αλλά και την πολιτική ζωή της χώρας ως ζωντανό σύνολο, που συμμετείχε στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Σήμερα όλα τίθενται σε νέα βάση.
 
• Οικονομικά έχουμε εξαθλιωθεί. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές απαιτήσεις της οικογένειας, των παιδιών και των σπουδών τους, των δανείων που με σύνεση πήραμε στο παρελθόν και πλέον αδυνατούμε να ξεπληρώσουμε.
• Κοινωνικά βρισκόμαστε στο προθάλαμο της ανεργίας, βαλλόμενοι και αντιμέτωποι με την απαξίωση της μεγαλύτερης μερίδας της κοινωνίας ως «προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι», αποσιωπώντας το γεγονός ότι οι περισσότεροι βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος του εργασιακού μας βίου και η συνταξιοδότηση μας με τον νόμο αυτόν καθίσταται αδύνατη, αφού η πιθανότητα εργασίας μέσα στην χαώδη ανεργία επικρατεί, άρα και η ασφάλισης είναι για τις ηλικίες μας μηδαμινή.
 

Σήμερα σίγουρα κανείς μας δεν είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει πρόσωπα και πολιτικές που του στερούν την αξιοπρέπεια και τον αναγκάζουν να ζητιανεύει το δικαίωμά του στην εργασία.

Κύριε βουλευτά, η σκληρή και αδιάλλακτη τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον κλάδο μας, μας οδήγησαν στο να σας αποστείλουμε την επιστολή αυτή, με την βαθιά πεποίθηση ότι ακόμα και στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, η πολιτική αλλά και οι πολιτικοί μπορούν και πρέπει να νοιάζονται πάνω απ’ όλα για το καλό του πολίτη και να το επιδιώκουν με κάθε δυνατό και θεμιτό τρόπο. Σας παρακαλούμε λοιπόν θερμά να λάβετε υπ’ όψιν σας όσα σας αναφέρουμε πιο πάνω και να σταθείτε στο πλευρό μας Έμπρακτα, καταψηφίζοντας το συγκεκριμένο άρθρο της τροποποίησης που αναφέρεται στη μείωση του χρόνου υπηρεσιακών μεταβολών, στο νομοσχέδιο περί αναδιοργάνωσης της αστυνομίας, πυροσβεστικού σώματος και της Γ.Γ.Π.Π. 

με τιμή 

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΟΜΟΥ Λευκάδας