ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γιατροί του νοσοκομείου…ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ

Όλα μπορεί να συμβούν σε αυτό τον τόπο και ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας με ένα υπουργείο που δεν έχει καμία σοβαρότητα. Μετά από την απόλυση – διαθεσιμότητα των γιατρών του ΕΟΠΠΥ το υπουργείο Υγείας εφηύρε τον τρόπο που θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Με εντολή των κατά τόπους ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας) και στην περίπτωση της Λευκάδας της 6ης ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας έχρισε γιατρούς ελεγκτές από το νοσοκομείο για να καλύψει το κενό της ανυπαρξίας γιατρών του ΕΟΠΠΥ και για να έχει να λέει στα κανάλια ο αρμόδιος υπουργός ότι όλα δουλεύουν ρολόι και οι πολίτες εξυπηρετούνται στα νοσοκομεία.

. Έτσι για την Λευκάδα, γιατροί ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ ή όπως αλλιώς ονομάζεται ο φορέας, είναι ο χειρουργός, Θανάσης Καραγιάννης και ο Παθολόγος κ. Κοτσάφτης. Οι παραπάνω γιατροί ξαφνικά , δηλαδή, επωμίσθηκαν ένα ολόκληρο νομό με τα καθήκοντα του ελεγκτή γιατρού. Και όλα αυτά εννοείται αμισθί. Σε επικοινωνία που είχαμε με τους συγκεκριμένους γιατρούς, εκτός του ότι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι τους έχει συμβεί ξαφνικά, μας τόνισαν ότι έχουν όλη τη διάθεση να εξυπηρετήσουν τον κόσμο όμως  ούτε καν δεν έχουν ενημερωθεί για το τι πρέπει να κάνουν, αλλά το βασικότερο που θα βρεθεί ο χρόνος για να εξυπηρετούν τους ίδιους ασθενείς των κλινικών τους που βρίσκονται εκεί για την Β/βάθμια και πολύ σημαντική περίθαλψη.

Αν λοιπόν, συμπληρώνουμε εμείς, σοβαρευτεί κάποτε αυτό το υπουργείο  θα βρει τρόπους να λειτουργήσει σοβαρά η Α/βάθμια περίθαλψη για το καλό των πολιτών