ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβολή για τη δίκη με κατηγορούμενο το Διοικητή του ΟΓΑ, Ξ. Βεργίνη

Αναβολή για τις 25 Νοεμβρίου πήρε σήμερα η δίκη με κατηγορούμενο το διοικητή του ΟΓΑ και δημοτικό σύμβουλο, Ξενοφώντα Βεργίνη στα δικαστήρια της Λευκάδας.

  Ο κ. Βεργίνης , σύμφωνα με το πινάκιο που είχε αναρτηθεί κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 29 του Νόμου 2971/01 καθώς και του άρθρου 23 του Νόμου 1539. Δηλαδή το άρθρο 29 αφορά μπάζωμα αιγιαλού και παραλίας και το άρθρο 23 καταπάτηση δημοσίου κτήματος. 

 Ο δικηγόρος του κ. Αχείμαστος επικαλέσθηκε την ιδιότητα του κ. Βεργίνη ισχυριζόμενος ότι έχει συναντήσεις με την Τρόικα και γι αυτό αδυνατούσε να παραβρεθεί στο δικαστήριο. Η πρόεδρος του δικαστηρίου στην αρχή δεν έκανε δεκτή την αιτιολογία θεωρώντας ότι έπρεπε να γίνει το δικαστήριο. Ο κ. Αχείμαστος ζήτησε ολιγόλεπτη αναβολή προκειμένου να μιλήσει με τον πελάτη του. Επανερχόμενος τόνισε ότι δεν τον βρήκε και παρακάλεσε ακόμη μια φορά για αναβολή την οποία έδωσε τελικά το δικαστήριο.

Και για να είμαστε ακριβείς το άρθρο 29 του Νόμου του νόμου 2971/01 αναφέρει:

“ Όποιος χωρίς άδεια ή με υπέρβαση αυτής ή με άδεια που εκδίδεται κατά παράβαση του νόμου αυτού επιφέρει στον αιγιαλό, την παραλία, τη θάλασσα, τον πυθμένα, τη ζώνη λιμένα, τη μεγάλη λίμνη, πλεύσιμο ποταμό, όχθη ή παρόχθια ζώνη μεγάλης λίμνης ή πλεύσιμου ποταμού οποιαδήποτε μεταβολή με την κατασκευή, τροποποίηση ή καταστροφή έργων ή του εδάφους ή του πυθμένα με τη λήψη χώματος, λίθων ή άμμου ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, ανεξάρτητα αν με τον τρόπο αυτόν επήλθε ζημιά σε οποιονδήποτε, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με τα πρόστιμα που επιβάλλονται διοικητικά σύμφωνα με την παράγραφο 23 του άρθρου 3 του Ν. 2242/1994, που εφαρμόζεται κατά τα λοιπά. Τα πρόστιμα του προηγούμενου εδαφίου επιβάλλονται, όσον αφορά τις όχθες μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, από την αρμόδια κατά τόπο Κτηματική Υπηρεσία….”

Όσο για το άρθρο 23 του Ν 1539/38 αναφέρει: 

Κατά το άρθρο 23 παρ. 1 του Α. Ν. 1539/1938, όπως αντικ. με το άρθρο 1 παρ.2 του Ν. 263/1968, “ο αυτογνωμόνως επιλαμβανόμενος οιουδήποτε δημοσίου κτήματος, ευρισκομένου αναμφισβητήτως υπό την κατοχή του Δημοσίου, τιμωρείται διωκόμενος αυτεπαγγέλτως δια φυλακίσεως τουλάχιστον εξ (6) μηνών και χρηματικής ποινής τουλάχιστον 100.000 δρχ. (300 ευρώ)