ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΡΑΙΝΟ ή ΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ….

του 

Θανάση Αγγελή 

 

 Ο σκληρόπετρας υπουργός μας λέει ότι 100 μ. μείνανε για να ανέβουμε στην κορυφή του Κιλιμάντζαρου. 

 

Αν δεν κάνω λάθος το Κιλιμάντζαρο είναι στην Αφρική και στην κορυφή του υπάρχει ηφαίστειο με ανοιχτό κρατήρα ενεργό. Λέτε να μας προορίζουν για εκεί και μας το λένε με άλλα λόγια;

Αυξάνουν τον φόρο στα τσιγάρα για να κόψουμε το κάπνισμα…

Υπερφορολογούν όμως και τα πενιχρά εισοδήματα λες και θέλουν να μη δουλεύουμε. Το αστείο όμως είναι ότι κάθε πρωί μαθαίνουμε ότι μπήκε κι ένας νέος φόρος που είναι και αυτός ανεφάρμοστος μιας και για πολλούς δεν υπάρχει σάλιο. Μήπως θα έπρεπε να εισπράξουν πρώτα αυτούς που προϋπάρχουν;

Η χώρα έχει, σύμφωνα με δικά τους στοιχεία 22.980 κρατικούς φορείς από τους οποίους οι 22.900 χωρίς αντικείμενο!!!

Βέβαια οι νέοι μπορεί να μην έχουν δουλειά αλλά θα έχουν wi-fi σε όλη τη χώρα δωρεάν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Για φαί Αντώνη ούτε κουβέντα όμως. Το παραπάνω μου θυμίζει τον ΓΑΠ που μας μύησε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση μόνο και μόνο για πληρωμή φόρων – χαρατσιών. 

Δουλειά θέλουν οι  νέοι κ. πρωθυπουργέ εκτός και αν τους βλέπετε να ζουν σε βουνά και λαγκάδια αλλά με wi-fi.

Ας δούμε όμως ορισμένα στατιστικά στοιχεία για την χώρα μας στους παγκόσμιους δείκτες. 

Ελλάδα: 117 στον παγκόσμιο δείκτη οικονομικής ελευθερίας (κάτω από Τόγκο, Μάλι, Γκάνα…). Εδώ κολλάει και το Κιλιμάντζαρο κ. υπουργέ. 

Ελλάδα: 79 στον παγκόσμιο δείκτη ευχέρειας του επιχειρείν. (κάτω από Μογγολία, Ρουάντα, Μποτσουάνα)

Ελλάδα: 146 στον παγκόσμιο δείκτη για άνοιγμα νέας επιχείρησης (προτελευταία πριν τη Β. Κορέα). 

Στο δείκτη διαφθοράς πάμε καλά μιας και βρισκόμαστε στην 94η θέση, παγκόσμια!!!!

Μίζες, γραφειοκρατία , ρουσφέτια, κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες, κλεμμένα σε Ελβετία, Σιγκαπούρη, Ν. Κέημαν και όπου υπάρχει  φορολογικός παράδεισος για κλέφτες. 

Δεν τους βγαίνουν οι εισπράξεις από τους φόρους και μας πάνε κούτσα-κούτσα ( άντε να μην αλλάξω το πρώτο σύμφωνο) και θέλουν να μας πάρουν και το σπίτι. 

Ναι, το σπίτι που έλεγαν παλιά ότι αν έρθει το ΚΚΕ, θα μας το πάρει, ενώ αυτοί με νεοφιλελεύθερο τρόπο θα το πάρουν και θα χρωστάμε!

Τουλάχιστον το ΚΚΕ είναι original ενώ αυτοί καραγκιόζηδες. 

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο αριθμός των φορολογουμένων που είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη τον Αύγουστο, ήταν 182.785 και στο τέλος Σεπτέμβρη έφτασαν 526.477. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 343.692 τα φυσικά πρόσωπα, χώρια τις επιχειρήσεις . Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι 61,95 δις και νομίζουν ότι θα τα εισπράξουν , έστω και σε βάθος χρόνου. Κούνια που τους κούναγε, αν το πιστεύουν πραγματικά. 

Εκτός και είναι τόσο ηλίθιοι που έχουν το ακαταλόγιστο. 

Βάζουν κάθε μέρα πρόστιμα για φοροδιαφυγή και ενώ έχουν επιδικασθεί από τα φορολογικά δικαστήρια 14,6 δις, εισέπραξαν μόνο 750 εκατομμύρια… ενώ ταυτόχρονα εκκρεμούν 111.000 φορολογικές υποθέσεις.

Ο Αλέξης πάντως πήγε στο Ώστιν του Τέξας για να δει τον αρχηγό των σερίφηδων, Κούπερ και πιθανόν να γυρίσει ως Τζιμ Άνταμς, ενώ οι άλλοι που έμειναν εδώ θυμίζουν τον Πεπίτο και ο λαός τον γάιδαρο που τον έλεγαν Πελεγκρίνο. 

 Ιστορίες με τον μικρό καου μπόι έχουμε και στην αντιπολίτευση με αρκετές κωλοτούμπες  για ευρώ και Νομισματική Ένωση χωρίς, προς το παρόν, να βρίσκουν άκρη και με τους δικούς τους «μπαντίδος». 

Τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν από ελλείμματα και ψάχνουν τρόπους  για να εισπράξουν εισφορές. 

Κύριε Σκληρόπετρα αντί να ανεβούμε στην κορυφή της Αφρικής (Κιλιμάντζαρο) δεν ανεβαίνεις μέχρι τον Υμηττό να εισπράξεις τα 200 εκατ. ευρώ  που χρωστάνε τα μεγαλοκάναλα (και λίγα λέω) από ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ;

Είναι αυτά τα κανάλια που φιλοξενούν όλους τους πολιτικούς χώρους στα παράθυρά τους πρωί και βράδυ. 

Το μοναδικό κανάλι που δε χρώσταγε ήταν αυτό του ΚΚΕ (902) και γι αυτό βρέθηκε αμέσως αγοραστής. 

Όσο για το φως στο τούνελ το ξαναγράφω:  Το τραίνο είναι που έρχεται ή εκτός και έγινε λάβα από το Κιλιμάντζαρο που θα μας κάψει όλους , κι εσάς μαζί. 

Ο-ΝΗΡΙΚΟΣ