ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξηντάχρονος είχε μετατρέψει το τυπογραφείο του σε εργαστήριο παραχάραξης πλαστών χαρτονομισμάτων στην Πρέβεζα.

  Σε εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων είχε μετατρέψει το τυπογραφείο του 60 χρονος τυπογράφος από την Πρέβεζα.   Ο   τυπογράφος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας και της ομάδας ΔΙΑΣ   έχοντας στην κατοχή του πλαστά χαρτονομίσματα.   Λϊγο αργότερα και μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στο τυπογραφείο του διαπίστωσαν ότι αυτό είχε μετατραπεί σε εργαστήριο κατασκευής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.   Από την έρευνα στο χώρο βρέθηκαν:  

  • χίλια επτακόσια δώδεκα (1712) πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ, συνολικής αξίας (85.600) ευρώ, τυπωμένα ανά δύο σε (856) φύλλα χάρτου, έτοιμα προς κοπή.
  • ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ.
  • δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, μία οθόνη υπολογιστή και ένας σαρωτής (scanner), ως μέσα κατασκευής των πλαστών χαρτονομισμάτων.
  • δύο σφραγίδες και δεκαέξι εντυπώματα σφραγίδων ελληνικών αρχών καθώς και έξι διαφάνειες εντυπωμάτων επιταγών τραπεζικών καταστημάτων.

  Επίσης,  στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κενή γεμιστήρα  πολεμικού τυφεκίου.   Όπως τόνισε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Πρέβεζας Θωμάς Μπάρδης  εδώ και καιρό υπήρχαν υποψίες  για την παράνομη δράση του  60χρονου τυπογράφου και  οι αρχές ανέμεναν να γίνει η «λάθος» κίνηση από την  πλευρά του προκειμένου να γίνει δυνατή η σύλληψή του.   Η προανάκριση και οι αστυνομικές έρευνες  συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του 60χρονου και το εύρος των παράνομων συναλλαγών και δραστηριοτήτων του αφού εκτός από την παραχάραξη  τον τυπογράφο  βαραίνει και το αδίκημα της κυκλοφορίας  των πλαστών χαρτονομισμάτων.   Ο  60χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρέβεζας με το αδίκημα  της παραχάραξης και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και  παράβασης της «Νομοθεσίας περί όπλων».