ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ – ΜΕΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

        Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδας που λειτουργούν υπό τη μορφή του νομικού προσώπου (ομόρρυθμες εταιρείες, ετερόρρυθμες εταιρείες, ανώνυμες εταιρείες, εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, συνεταιρισμοί, υποκαταστήματα ημεδαπών και αλλοδαπών επιχειρήσεων) να προβούν στον ορισμό των εκπροσώπων τους, που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τις αρχαιρεσίες στις 4/12/2011 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Λευκάδας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 6 του Ν. 2081/1992, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 22 του Ν. 3419/2005 το δικαίωμα ψήφου για τα μέλη ασκείται ως ακολούθως:

  • Για τις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε.) που έχουν έως και δυο ομόρρυθμους εταίρους, θα καταχωρηθούν αυτεπάγγελτα τα στοιχεία των δυο ομορρύθμων εταίρων και δεν χρειάζεται υπόδειξη εκ μέρους της εταιρείας αναφορικά με το ποιοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Στην περίπτωση, όμως, που έχουν τρεις και άνω ομόρρυθμους εταίρους, πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από τον νόμιμο εκπρόσωπο των εταιρειών μέχρι δυο ομόρρυθμοι εταίροι.
  • Για κάθε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης που έχει έως και δυο διαχειριστές ή ένα διαχειριστή και ένα εταίρο, θα καταχωρηθούν αυτεπάγγελτα τα στοιχεία των δυο διαχειριστών ή του ενός διαχειριστή και του ενός εταίρου και δεν χρειάζεται υπόδειξη. Στην περίπτωση, όμως, που έχουν τρεις και άνω εταίρους και διαχειριστές, πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από την εταιρεία μέχρι δυο εξ αυτών, δηλαδή είτε δυο διαχειριστές, είτε ένας διαχειριστής και ένας εταίρος. (Προσοχή: δεν μπορούν να υποδειχθούν δυο απλοί εταίροι).
  • Για τις Ανώνυμες Εταιρείες πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο με ειδική απόφασή του τρεις εκπρόσωποι, που μπορεί να είναι μέλη Δ.Σ. (π.χ. Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων ή Εντεταλμένος Σύμβουλος, απλό μέλος του Δ.Σ.) ή ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας (π.χ. Διευθυντής Διοικητικού ή Οικονομικού ή Παραγωγής ή Πωλήσεων, κλπ).
  • Για κάθε υποκατάστημα ελληνικής επιχείρησης πρέπει να επιλεγεί και να υποδειχθεί ένας εκπρόσωπος τους , μεταξύ του διευθυντή ή του αναπληρωτή αυτού.
  • Για κάθε υποκατάστημα αλλοδαπής Ανώνυμης Εταιρείας και Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης θα καταχωρηθούν αυτεπάγγελτα τα στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή του νόμιμου αντικλήτου της υπό τον όρο της αμοιβαιότητας, εάν αυτός είναι ένας και σε διαφορετική περίπτωση πρέπει αυτός να επιλεγεί και να υποδειχθεί.
  • Στους Συνεταιρισμούς πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν δύο εκπρόσωποι, δηλαδή ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας ή οι αναπληρωτές τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας καλεί τις επιχειρήσεις να προμηθευτούν από τα γραφεία του φορέα (Ιωάννου Μελά 112 & Μητροπόλεως 1, Λευκάδα) το σχετικό έντυπο προς συμπλήρωση και διευκρινίζει ότι το έντυπο πρέπει να επιστραφεί στα γραφεία του Επιμελητηρίου έως τις 31/10/2011 προκειμένου να καταχωρηθούν οι εκπρόσωποι στους προσωρινούς εκλογικούς καταλόγους  και οπωσδήποτε το αργότερο μέχρι 26/11/2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 1.30 μμ για αλλαγές ή για συμπληρώσεις – καταχωρήσεις εκπροσώπων στους καταλόγους. Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι το σχετικό έντυπο μπορούν να το προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου (www.lefkadachamber.gr) . Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι: α) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία «κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες κι αν έχει. Σε περίπτωση ασκήσεως περισσοτέρων επαγγελμάτων από το ίδιο πρόσωπο ή την ίδια επιχείρηση το εκλογικό δικαίωμα ασκείται στην κατηγορία της κατά δήλωση επιλογής του», β) Απαραίτητη προϋπόθεση  προκειμένου η εταιρεία να έχει δικαίωμα ψήφου αποτελεί αφενός μεν να έχει συμπληρώσει ένα χρόνο από την εγγραφή της στο Επιμελητήριο, δηλαδή να έχει εγγραφεί έως τις 3/12/2010, αφετέρου δε το να είναι ταμειακά ενήμερη μέχρι και το έτος 2010. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι επιχειρήσεις σε περίπτωση που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα να προβούν στην τακτοποίηση των τυχόν οφειλών τους έως και τις 24/10/2011.  

Λευκάδα, 6/10/2011

 

Η Εκλογική Επιτροπή

Του Επιμελητηρίου Λευκάδας