ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για το φαρμακείο στον Άγιο Πέτρο…

Σε κλίμα έντασης και με δύο διακοπές από πλευράς του δικαστηρίου εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή  η αγωγή της αντιδημάρχου Ζωής Σκιαδά κατά του προέδρου των Αγιοπετριτών , Απ. Αντύπα, ο οποίος το καλοκαίρι μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων έβαλε  κατά της αντιδημάρχου και των υπαλλήλων του

προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” κατηγορώντας τους ότι κάνουν “εμπάργκο” στο νέο φαρμακείο του Αγίου Πέτρου όταν αυτές αρνήθηκαν να πηγαίνουν για τα φάρμακα των οφελούμενων μόνο στο συγκεκριμένο φαρμακείο και ζήτησαν από τους οφελούμενους να δηλώσουν την προτίμησή τους για το ποιο φαρμακείο επιλέγουν.

ΟΙ εργαζόμενες στο “Βοήθεια στο σπίτι”, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, δέχτηκαν λεκτικές επιθέσεις και από τον κ. Αντύπα αλλά και τον φαρμακοποιό. Από τον κ. Αντύπα δέχτηκαν δε, σύμφωνα με μαρτυρίες,  και επίθεση με απειλές για απόλυση. Η κ. Σκιαδά τόνισε ότι προχώρησε σε αυτή την αγωγή μια και η ίδια δεν είχε άλλο τρόπο ώστε να αντιμετωπίσει τις ψευδείς συκοφαντίες σε βάρος της με αποκορύφωμα εντολή που δήθεν έδωσε για “εμπάργκο” του συγκεκριμένου φαρμακείου. Μιλάμε δηλαδή για μια ιδιωτική επιχείρηση την οποία, κατά τον κ. Αντύπα, θα έπρεπε ο δήμος να στηρίξει σε βάρος άλλων.  Να σημειωθεί δε ότι μετά τη συνέντευξη που είχε κάνει η εφημερίδα μας στις δύο προϊστάμενες του προγράμματος, ο κ. Αντύπας είχε επισκεφθεί τα γραφεία μας και είχε φερθεί με το γνωστό επιθετικό του τρόπο σε όποιον δεν συμφωνεί με τις απόψεις και ενέργειές του, χρησιμοποιώντας πάντα την ιδιότητά του ως πρόεδρος των Αγιοπετριτών της Αθήνας, τους οποίους τιμούμαι και θεωρούμαι ότι τις περισσότερες φορές δεν είναι γνωστές των όσων πραγματικά συμβαίνουν.  Η άποψη μερικών αιρετών δε, για το ότι «τρέχουν γέρο άνθρωπο στα δικαστήρια» μάλλον θα πρέπει να είναι πιο εμπεριστατωμένη μια και ο συγκεκριμένος είχε φροντίσει να διαχειριστεί μια χαρά συγκεκριμένα τα ΜΜΕ που βρήκαν τροφή κατά όσων τους «ενοχλούν» και να σκεφτούν επίσης  ότι αύριο σε μια αντίστοιχη περίπτωση μπορεί να διασυρθούν και οι ίδιοι με παρόμοιο τρόπο και να μην έχουν άλλο δρόμο να βρουν το δίκιο τους παρά μόνο τη Δικαιοσύνη.   Ένα δικαστήριο λοιπόν στο οποίο εντυπωσίασε η προκλητική στάση του φαρμακοποιού ο οποίος είχε κληθεί από την πλευρά Αντύπα, ως μάρτυρας.  Ως γνωστόν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει καταδικάσει την τακτική της μονομερούς επιλογής του συγκεκριμένου φαρμακείου. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται.

Ένα θλιβερό γεγονός για όλους εμάς που θέλουμε να λεγόμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, έγινε κατά τη διάρκεια της δίκης , γι αυτό άλλωστε και η πρόεδρος του μονομελούς αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση. “Δημοσιογράφος”, ο οποίος φάνηκε να μην γνωρίζει τους βασικούς κανόνες δημοσιογραφίας, προσπάθησε την ώρα της εκδίκασης να καταγράψει με μαγνητόφωνο τη συνεδρίαση έχοντας μαζί του δε και φωτογραφική μηχανή. Αδιανόητο για δικαστικές αίθουσες.

Βιβιάννα Βαρδή