ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

θα φτιαχτεί το μουσείο Σικελιανού;

Μπορεί η Εθνική Τράπεζα πριν μερικά χρόνια να είχε κάνει βαρυσήμαντες δηλώσεις σχετικά με την αποκατάσταση της οικίας Άγγελου Σικελιανού και τη δημιουργία ομώνυμου μουσείου στην πορεία όμως τα πράγματα άλλαξαν και μέχρι χθες, τουλάχιστον, τα πράγματα δεν έδειχναν και τόσο αισιόδοξα σχετικά με τη  δέσμευσή της.

Το ιστορικό σε γενικές γραμμές έχει ως εξής: Μετά τις εξαγγελίες της τράπεζας για τη μεγάλη δωρέα της στον τόπο ξεκίνησαν άμεσα οι μελέτες και έγινε και η δημοπράτηση του έργου με την ανάληψή του από εργολάβο. Το ποσόν όμως ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ που ήταν η δωρεά της Τράπεζας, έφτασε το 1.100.000 ευρώ και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το αν ή όχι η τράπεζα θα καλύψει και αυτό το ποσόν . Ο δήμος έδωσε λύσεις αλλά σε καμία περίπτωση η λύση δεν ήταν να δοθούν αυτά τα χρήματα από τον προϋπολογισμό για το δήμο. Η ανταλλαγή επιστολών ξεκίνησε όπου στην πορεία ο δήμος κάλεσε την Τράπεζα να αναλογιστεί εκτός από την προσφορά τού πρώτου Διοικητή της , Ιωάννη Βαλαωρίτη τη στήριξη που έχει από τους πολίτες της Λευκάδας και το δήμο. Χθες έγινε συνάντηση του δημάρχου, Κώστα Αραβανή, αλλά και του νεοεκλεγέντος δημάρχου, Κώστα Δρακονταειδή με τον περιφερειακό Διευθυντή , κ. Τόμπρα και τον Περιφερειακό Διοικητή της Τράπεζας κ. Ασημακόπουλο, όπου όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε θετική λύση για την τύχη του σπιτιού του μεγάλου μας ποιητή.  Ο κ. Αραβανής μετά τη συνάντηση τόνισε στο lefkadapress:

”  «Χτες το μεσημέρι προσκληθήκαμε στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Λευκάδας εγώ και ο νεοεκλεγέντας  δήμαρχος, Κώστας Δρακονταειδής,  από τον περιφερειακό διευθυντή και Περιφερειακό Διοικητή της Τράπεζας, κ.κ. Τόμπρα και Ασημακόπουλο, τους ενημερώσαμε για την μέχρι τώρα πορεία σε ότι αφορά τη δέσμευση της Τράπεζας για την κατασκευή του Μουσείου Σικελιανού . Από πλευράς των υπευθύνων της Τράπεζας υπήρξε πλήρης κατανόηση, ενημερώθηκαν για θέματα που δημιουργήθηκαν και δεν γνώριζαν και δεσμεύτηκαν για την υπέρβαση των δυσκολιών εκ μέρους της Τράπεζας και την υλοποίηση της δέσμευσής τους. Αργά το μεσημέρι επικοινώνησαν μαζί μου από τη Διοίκηση της Τράπεζας και συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Φράγκου και με ενημέρωσαν  ότι θα επανεκτιμηθεί το θέμα και θα προχωρήσει η λύση του. Δηλαδή η δημοπράτηση του έργου «κατασκευή του Μουσείου Αγγέλου Σικελιανού»  

Β.Β.