ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το σήριαλ με το Κοινωνικό Παντοπωλείο…

Το σήριαλ με το κτίριο ΒΚ 30 , το παλιό θηλέων δηλαδή, εκεί όπου στεγάζονται το Κοινωνικό Παντοπωλείο ο ΦΑΡΟΣ και πολιτιστικά σωματεία φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίλυσή του.

Και γιατί χρειάζεται επίλυση; Διότι οι εισηγήσεις προς την Κτηματική υπηρεσία δεν ήταν άλλες από το να δοθεί στο ιστορικό αρχείο , χωρίς να έχουν σκεφτεί καν οι εμπνευστές τους, ότι για να μεταφερθεί εκεί το ιστορικό αρχείο απαιτείται, εκτός των άλλων, και ένα κονδύλι αρκετά μεγάλο ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος. Τελικά μετά και από την ξεκάθαρη θέση και του νέου δημάρχου ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν πρόκειται να μείνει χωρίς στέγη, αλλά και το σημαντικότερο, τις ενέργειες της νυν δημοτικής αρχής σε συνεργασία με τους επικεφαλής της Κτηματικής ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής, σε ερώτηση  σχετικά με  τις τελευταίες εξελίξεις, μας ενημέρωσε : 

“Μετά τη συνάντηση που είχαμε στο δήμο, παρουσία και του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Κώστα Δρακονταειδή καθώς  και μελών του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όλων των εκπρόσωπων των σωματείων που φιλοξενούνται στο κτίριο, ως δήμαρχος απέστειλα, μετά από συμφωνία με όλους, μια επιστολή – πρόταση για την επίλυση του θέματος και τη μη δημιουργία προβλημάτων , τόσο στις κοινωνικές δράσεις (κοινωνικό παντοπωλείο και ΦΑΡΟ ) αλλά και στα ιστορικά σωματεία. Επικοινωνήσαμε με το Γ.Γ δημόσιας περιουσίας κ. Γούναρη ο οποίος είχε λάβει την επιστολή και κατ εντολή του ζητήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών να αξιολογηθεί η πρόταση ώστε να βρεθεί λύση.”