ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκδήλωση Δήμου Λευκάδας και Ροταριανού Ομίλου Λευκάδας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου κοινή εκδήλωση του Δήμου Λευκάδας και του Ροταριανού Ομίλου Λευκάδας. Ο εξοπλισμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποτελεί δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Λευκάδας και της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Κ. Αραβανής αναφέρθηκε στην πορεία της δημιουργίας  του Κοινωνικού Παντοπωλείου και ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες για τις προσφορές τους. Στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά του Ροταριανού Ομίλου Λευκάδας και της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας. Απευθυνόμενος στα μέλη του Ομίλου και τη διοικήτρια της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας κ. Κατερίνα Κoτσαλή Παπαδημητρίου τους ευχαρίστησε λέγοντας «Η συμβολή σας ήταν καθοριστική με την παροχή εξοπλισμού. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές μπορούμε να δώσουμε ελπίδα σε συνανθρώπους μας. Η υπηρεσία πρόνοιας έχει καταγράψει – γνωρίζουμε περιστατικά και πιστεύω ότι θα διαχειριστούμε με πλήρη διαφάνεια και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που από το υστέρημά τους προσφέρουν οι συμπολίτες μας. Μεγάλη αξία έχουν όλες οι προσφορές μικρές ή μεγάλες. Ευχαριστούμε θερμά όλους για τις προσφορές τους. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά από πλευράς υλικών και διαχείρισης. Σας θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες σε αυτή μας την προσπάθεια. Από το μισό κιλό κριθαράκι που τοποθετεί κάποιος στο καλάθι του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο supermarketμέχρι τις μεγάλες προσφορές,  όλοι να γνωρίζουν πως τα διαχειριζόμαστε με πλήρη διαφάνεια και με το σκεπτικό «να πιάσουν τόπο». Σας διαβεβαιώνουμε».

Από την πλευρά της η διοικήτρια της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας Κατερίνα Κοτσαλή Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο έργο του Rotary παγκόσμια , του Ροταριανού Ομίλου Λευκάδας και της Ροταριανής Περιφέρειας. «Θα ήθελα εκ μέρους της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας να πω ότι είναι μεγάλη χαρά για μας που βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Ένας πολύ όμορφος χώρος, πολύ ωραία στημένος. Ο εξοπλισμός είναι προσφορά του Ροταριανού Ομίλου Λευκάδας και της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας. Εμείς στο Rotaryότι λέμε το κάνουμε. Ίσως αυτό είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα τη σημερινή εποχή που ακούμε πολλά «θα» και βλέπουμε λίγες πράξεις. ΤοRotaryείναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση παγκόσμια. Τα μέλη της είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες, οι οποίοι επιτελούν εθελοντικά σημαντικό κοινωνικό έργο. Η δράση του Rotary είναι αναγνωρισμένη διεθνώς. Έχουμε μόνιμο παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη. Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένες προσωπικότητες που ήταν Ροταριανοί. WinstonChurchill, MargaretThatcher, NeilArmstrong. Σε μια περίοδο κρίσης το Rotary πραγματικά έχει καταθέσει μαρτυρία ψυχής. Όπου και να πάτε είμαστε παρόντες. Επιτελούμε έργο σε επίπεδο δήμου, αλλά και παγκόσμια.Σημαντικότερο έργο μας η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας σε συνεργασία με τη UNICEF. Έχουμε φτάσει στο 99% της εξάλειψης της νόσου παγκόσμια. Ο Ροταριανός Ομίλος Λευκάδας έχει επιτελέσει διαχρονικά σημαντικότατο έργο. Σημαντική είναι η συμβολή του πρώην προέδρου Σπύρου Νίκα. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ένα μόνο δείγμα. Επίκεινται και άλλα σημαντικά έργα. Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία. Ο Ροταριανός Όμιλος Λευκάδας γράφει ένα κομμάτι από την ιστορία του τόπου. Ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε την προσφορά μας. Πάντα θα είμαστε κοντά σας».

Ο βουλευτής Λευκάδας Θ. Σολδάτος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε το Ροταριανό Όμιλο Λευκάδας και την 2470 Περιφέρεια για την προσφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και επανέλαβε τη διαπίστωση που είχε κάνει και τη μέρα των εγκαινίων. Δηλαδή, ότι θα επιθυμούσε να μην είναι αναγκαίες τέτοιες δομές, αλλά δυστυχώς είναι.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης επιδόθηκε από το Δήμαρχο Κ. Αραβανή τιμητική πλακέτα στη διοικήτρια της 2470 Περιφέρειας κ. Κατερίνα Κοτσαλή Παπαδημητρίου. Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε ακόμη μια φορά το Ροταριανό Όμιλο για την προσφορά του και τόνισε ότι μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας του εγχειρήματος ανήκει στις εργαζόμενες στην Υπηρεσία Πρόνοιας και την αντιδήμαρχο Ζωή Σκιαδά.

Ρ.Χ.Τ.