ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας Κοπή πίτας και απολογισμός 2012

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε χθες η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας. Παρουσιάστηκε ο απολογισμός της διοίκησης και την επόμενη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 θα διενεργηθούν εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρος της  Ένωσης Γ. Λιβιτσάνος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος και παρουσίασε το έργο του απερχόμενου ΔΣ.

 

Τα σημαντικότερα στοιχεία των πεπραγμένων του ΔΣ, όπως αναφέρονται στον απολογισμό του προηγούμενου έτους (2012), είναι τα εξής:

1) Η βελτίωση της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της Ένωσης και όλων των μελών της με συνεχή ενημέρωση από τις δραστηριότητες της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας , της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων – ΠΟΞ και άλλων φορέων του τουρισμού .

2) Η Ένωση διασφάλισε την δωρεάν διαμονή σε όλες τις διοργανώσεις που ζητήθηκε η συνδρομή της ( ALLSTARVOLLEY , ημιμαραθώνιος κλπ.)

3) Συνεργασία με την Μητρόπολη της Λευκάδας για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού , συνεργασία με Δήμο και τοπική πρωτοβουλία για το φεστιβάλ θαλασσίων αθλημάτων στην Βασιλική   4 )Συμμετοχή της Ένωσης σε 11 τουριστικές εκθέσεις με θετικά αποτελέσματα σε αρκετές από αυτές.

5) Αναβάθμιση του επικοινωνιακού προφίλ της Ένωσης με την δημιουργία ενός νέου πιο ολοκληρωμένου portal (ιστοσελίδας ) με δυνατότητα online κρατήσεων καθώς επίσης και με την εκτύπωση ενός νέου έντυπου φυλλαδίου.

6) Μεγάλη διαφημιστική καμπάνια και μέσω περιφερειακών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών ( με κληρώσεις και τριήμερων φιλοξενία , όπως Αθήνα 9.84 –ΝΕΤ –ΕΡΤ 3- Αρτα TV –ραδιόφωνα Θεσσαλονίκης και Σερρών κλπ.) , φιλοξενία δημοσιογράφων από ξένες χώρες για την καλύτερη προβολή της Λευκάδας κλπ.

7) Παρεμβάσεις μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία για το θέμα του ειδικού τέλους ( χαράτσι ) μέσω της ΔΕΗ καθώς και των θεμάτων που αφορούν τις απαιτήσεις για τα πνευματικά και τηλεοπτικά δικαιώματα τρίτων.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης κάποια από τα ζητήματα που κυριάρχησαν σε «πηγαδάκια» ήταν αυτό της ύδρευσης (αύξηση δημοτικών τελών), όπως επίσης αιτήματα στήριξης από την Πολιτεία τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

Ρ.Χ.Τ.