LifeStyle

Εξωτικά φρούτα: Ιδιαίτερα γευστικά και πολύ ωφέλιμα!

Τα φρούτα κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στη διατροφή λόγω της υπέροχης μυρωδιάς, της ξεχωριστής γεύσης τους και της θρεπτικής τους αξίας. Τα φρούτα εποχής δε, όπως για παράδειγμα τα κεράσια, οι φράουλες, το καρπούζι και το πεπόνι αποτελούν μια πολύ καλή αφορμή για να λατρεύουμε το καλοκαίρι. Ωστόσο, τα εξωτικά φρούτα έχουν και αυτά την χάρη τους, ενώ παράλληλα προσφέρουν και σημαντικά οφέλη στον οργανισμό. Ας δούμε ποια μπορούμε να εντάξουμε στην διατροφή μας και γιατί:

Passion fruit

Το φρούτο το πάθους έχει εκπληκτικό άρωμα, χρώμα και μια πολύ ιδιαίτερη γεύση. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, αλλά και σε κάλιο και φυτικές ίνες. Η θερμιδική του αξία είναι μόλις 16 θερμίδες!

Star fruit

Το συγκεκριμένο φρούτο έχει σχετικά γλυκόξινη γεύση και ταιριάζει σε σαλάτες. Περιέχει περίπου 40 θερμίδες, τρώγεται ολόκληρο και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Ωστόσο, να μην το καταναλώνεται αν έχετε προβλήματα στα νεφρά, καθώς περιέχει οξαλικό οξύ, που συνεισφέρει στην δημιουργία πετρών.

Acai

Αυτά τα μούρα με την πολύ γλυκιά γεύση προέρχονται από τα τροπικά δάση της Βραζιλίας. Χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των  smoothies, ή μπορούν να καταναλωθούν αποξηραμένα με το πρωινό. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες ανθοκυανινών,  που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Μάνγκο

Λατρεμένο και ιδιαίτερα δημοφιλές, το μάνγκο περιέχει βιταμίνες Α και C, φυτικές ίνες και αρκετά μέταλλα. Μπορεί να το απολαύσει κανείς σε γλυκά smoothies, αλλά και σε σαλάτες, που θα τις απογειώσει με την τροπική γεύση του.

Παπάγια

Τα μαύρα σποράκια της παπάγιας είναι και αυτά βρώσιμα. Μάλιστα, έχουν πικάντικη γεύση, και πολλοί τα χρησιμοποιούν αντί για πιπέρι. Το υπόλοιπο φρούτο έχει γλυκιά γεύση και απαλή υφή, και μας προσφέρει 118 θερμίδες, πολλή βιταμίνη C, όπως και φυλλικό οξύ και κάλιο. Περιέχει ένα ένζυμο που βοηθάει στην χώνευση των πρωτεϊνών.

Guava

Παρότι μικρό στο μέγεθος είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Η γεύση του είναι γλυκόξινη, και μπορεί να θυμίζει αυτή της φράουλας. Οι σπόροι του τρώγονται, και κάθε guava μας προσφέρει βιταμίνη C, Α, φυτικές ίνες, κάλιο και φώσφορο.

 

Πηγή: iatronet.gr