ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο αγρόκτημα Lefkada Micro Farm για μυρωδάτες «πολιτισμένες»  γεύσεις και αυθεντικές γαστρονομικές στιγμές

 

 

Και να που ήρθε και πάλι η ώρα οι ντομάτες να μοσχοβολούν, τα αγγουράκια να είναι τραγανά και νόστιμα και οι πιπεριές να αφήνουν την αψάδα που θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια. Όλα αυτά σε ένα αγρόκτημα που κάποιοι άνθρωποι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

 

Το αγρόκτημά ονομάζεται Lefkada Micro Farm και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που θέλουν να βιώσουν την Ελληνική φύση και να γνωρίσουν την ζωή της υπαίθρου από κοντά. Βρίσκεται 2χλμ έξω από το Νυδρί, στις αρχές του δρόμου προς το ορεινό χωριό της Βαυκερής, κοντά στους καταρράκτες. Εκεί, ανάμεσα στον εκατονταετή ελαιώνα, μεγαλώνουν  τα πιο νόστιμα και υγιεινά φρούτα και λαχανικά από παραδοσιακές ποικιλίες. Χρησιμοποιούνται παραδοσιακές τεχνικές, χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα.

 

Το αγρόκτημά ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 – 14:00. Οι επισκέπτες ξεναγούνται δωρεάν στον ελαιώνα, τις καλλιέργειες με τα φρούτα και τα λαχανικά, τα αρωματικά φυτά και γνωρίζουν τις κατσίκες, τα κουνέλια και τις κότες . Εμπειρίες όπως το να κόψουν μια ζωντανή τομάτα ή να μυρίσουν τη ρίγανη χλωρή είναι πρωτόγνωρες για τους περισσότερους. Ξυπνάμε μνήμες και δημιουργούμε αναμνήσεις.

 

Στην υπαίθρια κουζίνα μας τους προσφέρουμε νερό ή ρακί για να πάρουν μια ανάσα στην σκιά και να ξεκουραστούν.Όποιος επισκέπτης το επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ανάλογα την εποχή, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά., θα μας πουν οι άνθρωποι της φάρμας .

 

Οι εμπειρίες στο Lefkada Micro Farm, δεν σταματάνε εδώ! Οι ‘Απογευματινές Ιδωτικές Ξεναγήσεις’ και το εργαστήριο ‘Γίνε Αγρότης για μια Ημέρα’ είναι αυθεντικές εμπειρίες με στόχο την ανάδειξη της Ελληνικής φύσης, γαστρονομίας και πολιτισμού! Εμπειρίες που μόνο στο Lefkada Micro Farm μπορεί να βιώσει κάποιος.

Πιο αναλυτικά:

 

Ιδιωτικές Απογευματινές Ξεναγήσεις

 

Για τους επισκέπτες που επιθυμούν περισσότερα, υπάρχει η δυνατότητα για μια ιδιωτική απογευματινή ξενάγηση στο αγρόκτημα σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

 

Στη διάρκεια του περιπάτου (περίπου 2,5 ώρες), οι επισκέπτες μας περιηγούνται σε αργούς ρυθμούς ανάμεσα από τις ελιές και τις καλλιέργειές μας. Μιλάμε για την ιστορία του χωραφιού, την ιδέα και την διαδικασία που ακολουθήσαμε για την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο επισκέψιμο πολυλειτουργικό αγρόκτημα. Γνωρίζουμε αρκετά φυτά από τα οποία προέρχεται η τροφή μας (ελιές, ντομάτες, πατάτες, αγγούρια, κ.λ.π.). Συζητάμε για τα ελαιόδενδρα, την ιστορία τους, την καλλιέργεια τους και την διαδικασία συγκομιδής της ελιάς καθώς και για την παραγωγή του ελαιόλαδου. Μυρίζουμε διάφορα μυρωδικά βότανα (ρίγανη, φασκόμηλο, κ.α.). Ταΐζουμε τα ζώα του αγροκτήματος (κατσίκες, κότες και κουνέλια). Στη συνέχεια κόβουμε λαχανικά από τα μποστάνια, φτιάχνουμε και τρώμε στην υπαίθρια κουζίνα μας, μια ολόφρεσκια σαλάτα. Επίσης δοκιμάζουμε ελαιόλαδο και μέλι τριών διαφορετικών ποιοτήτων (βιομηχανικα, οργανικά και ανώτερης ποιότητας) καταδεικνύοντας την διαφορά τους, με στόχο να ευαισθητοποιούνται οι συμμετέχοντες σε θέματα διατροφής και γαστρονομίας.

 

Προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε επαγγελματία Σεφ στο αγρόκτημα, για να ετοιμάσει ένα πλήρες γεύμα (γαστρονομική επίδειξη) με υλικά από το αγρόκτημα και ενδεχομένως ντόπιο κρέας ή ψάρι ανάλογα με τις προτιμήσεις της κάθε ομάδας. Εννοείται πως μπορούμε να μαγειρέψουμε και αποκλειστικά με δικά μας προϊόντα για ένα γεύμα νοστιμότατο, κατάλληλό για vegan ή χορτοφάγους. Εδώ η διάρκεια της επίσκεψης επιμηκύνεται κατά περίπου 1,5 ώρες.

Οι απογευματινές ιδιωτικές ξεναγήσεις ξεκινάνε στις 18:00 και διαρκούν μέχρι τις 20:30 ή 22:00.

 

Εργαστήριο ‘ Γίνε Αγρότης για μία Ημέρα’

Κάθε Σάββατο πρωί δίνετε την δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν αγρότες για μία ημέρα! Η μέρα μας ξεκινάει με Ελληνικό καφέ και παραδοσιακά κουλούρια στις 08:00 το πρωί. Ανάβουμε τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο και ζυμώνουμε το ψωμί μας. Ταΐζουμε τα ζώα και φροντίζουμε τις καλλιέργειες. Κόβουμε τα καλύτερα λαχανικά και επιστρέφουμε στην υπαίθρια κουζίνα για να φουρνίσουμε ψωμί και να ψήσουμε μπριάμ. Τρώμε το πιο νόστιμο φαγητό που φτιάξαμε με τα χέρια μας από την αρχή μέχρι το τέλος. Η μέρα μας τελειώνει περίπου στις 12:00., εξηγούν.

Το αγρόκτημα Lefkada Micro Farm έγινε για να αναδείξει την Ελληνική φύση, γαστρονομία και πολιτισμό. Θα ήταν χαρά μας να σας έχουμε υποστηρικτές σε αυτό μας το εγχείρημα.

 

Για την οικογένεια Δημητρακόπουλου – Κακλαμάνη

Ανδρέας Δημητρακόπουλος

Tel: +30 6981115096

Website: www.lefkadamicrofarm.gr

Fb: Lefkada Micro Farm

IG: Lefkada Micro Farm