ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γιορτάζει η Κυρά Μας…

Με την Μεγαλοπρέπεια που της πρέπει γιορτάστηκε και φέτος η Παναγία μας η Φανερωμένη. Η “Κυρά” μας για κάθε ανά τον κόσμο Λευκαδίτη, ξεπρόβαλε και φέτος ατενίζοντας το Ιόνιο και σκορπώντας ελπίδα σε κάθε πιστό. Μετά το σεμνό και ενωτικό κήρυγμα του Μητροπολίτη  Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστου η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας ξεκίνησε συνοδεία της Φιλαρμονικής Λευκάδος, Ιερέων των Μητροπολιτών Λευκάδος & Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλου, Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστου, του ηγουμένου, αρχ. Νικηφόρου, του αρχιερατικού π. Αθανάσιου.

Από νωρίς βρέθηκαν εκεί στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές. Ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θοδωρής Χαλικιάς, Κεφαλονιάς & Ιθάκης Π. Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Λευκάδας , Κώστας Δρακονταειδής, ο βουλευτής, Θανάσης Καββαδάς , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γιωργάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος , Σπύρος Πολίτης καθώς και ο πρώην βουλευτής, Ξενοφών Βεργίνης. Επικεφαλής της αστυνομίας, ο ταξίαρχος Περιφερειακός διευθυντής, Γιώργος Τσιρογιάννης, ο Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος , Γιάννης Κοντόπουλος, ο επισμηναγός, Αναγνωστόπουλος Σωτήρης, Διοικητής 4ης ΜΣΕΠ, ο νέος Λιμενάρχης, Θανάσης Βρύζας, ο αστυνομικός διευθυντής, Θανάσης Γούλας και ο διοικητής της Πυροσβεστικής, Θωμάς Ρίζος…

 

Πλήθος πιστών που έφτασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδος είχαν κατακλύσει από το πρωί τους χώρους του Μοναστηριού προκειμένου να καταφέρουν να αγγίξουν την εικόνα Της  Παναγίας και να πάρουν την ευλογία της. Η ουρά για το προσκύνημα ξεπερνά και αυτή την ώρα τα όρια του Μοναστηριού. Ας ευχηθούμε η Χάρη της να σκεπάσει κάθε πιστό κάθε Λευκαδίτη όπου γης.