ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κοινή γραμμή Περιφέρειας – δήμου για τα έργα των σεισμών

Κοινά δελτία τύπου εκδίδει πλέον Περιφέρεια και δήμος σχετικά με τα έργα και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με κοινά θέματα σε ότι έχει σχέση με τους σεισμούς. Διαβάστε παρακάτω τι έγραψε ο δήμαρχος, Κώστας Δρακονταειδής στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook παραθέτοντας το κοινό δελτίο τύπου που αφορά τις περαιτέρω χρηματοδοτήσεις:

“Ενημερωθείτε από το Κοινό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Π.Ε. Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας για την οριστικοποίηση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το σεισμό.
Το ποσό φθάνει στα 18εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτά προστίθενται επιπλέον οι 500χιλιάδες ευρώ για τις σχολικές μονάδες, το μεγάλο ποσό για τη διάνοιξη των δρόμων Εγκρεμνοί- Γιαλός, το εφάπαξ κοινωνικό επίδομα, τα χρήματα που έλαβε ο Δήμος για έκτακτες προσλήψεις για το σεισμό και οι πολλές ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπει το ΦΕΚ για το σεισμόπληκτο (δάνεια κλπ).
Η στήριξη είμαι προφανής.
Τώρα επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στο μεγάλο, κοινό αγώνα Περιφέρειας και Δήμου για την απορρόφηση του μεγάλου αυτού ποσού και την αξιοποίησή του σε έργα που θα αφήσουν τη Λευκάδα καλύτερη από πριν τον σεισμό.
Δυσκολίες υπάρχουν πολλές. Από την απίστευτη γραφειοκρατία, μέχρι τις πιέσεις του χρόνου, της τουριστικής περιόδου, των άμεσων αναγκών των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας.
Περιφέρεια και Δήμος αγωνιζόμαστε μαζί γιατί το νησί είναι ένα και οι ανάγκες κοινές.
Με σωστό συντονισμό, ενότητα, επιμονή και υπομονή μπορεί να γίνουν ζωτικές παρεμβάσεις μακράς πνοής.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσθετη χρηµατοδότηση στο ύψος των 3.100.000 ευρώ από το Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων που αφορά έργα αρµοδιότητας του ∆ήµου Λευκάδας εξασφάλισαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο ∆ήµος Λευκάδας, µε το συνολικό ποσό για την αποκατάσταση των προβληµάτων που δηµιούργησε ο σεισµός της 17ης Νοεµβρίου µέσω Υπουργείου Οικονοµίας, Ανάπτυξης & Τουρισµού να ανέρχεται πλέον στα 18.000.000 ευρώ.
Πέραν της επιπρόσθετης χρηµατοδότησης η Π.Ε. Λευκάδας έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων αρµοδιότητας του ∆ήµου (αποκατάσταση σχολικών κτιρίων, λιµενικά έργα), ενώ θα ακολουθήσει εσωτερική ανακατανοµή από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ώστε επιπλέον 2.000.000 ευρώ να αξιοποιηθούν για έργα αρµοδιότητας του ∆ήµου.
Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξασφάλισης της απαιτούµενης
χρηµατοδότησης, οι ενέργειες πλέον κατευθύνονται αποκλειστικά στην εκτέλεση των απαιτούµενων έργων και παρεµβάσεων. Για την απορρόφηση της χρηµατοδότησης σε έργα που θα εκτελεστούν µε άρτιο τρόπο και, όχι µόνο θα ανακουφίσουν, αλλά και θα αναβαθµίσουν τις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό σεισµό, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο ∆ήµος Λευκάδας βρίσκονται ήδη σε στενή συνεργασία την οποία και θα εµβαθύνουν, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή αντιµετώπιση των
προβληµάτων του νησιού.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
∆ΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑ∆ΑΣ”