ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μια βόλτα στα σοκάκια της Λευκάδας….μια πόλη ανθρώπινη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία στα σοκάκια της  πόλης της Λευκάδας απο το 2ο Γυμνάσιο με την αρωγή του Δήμου και του ΑΣΛ «Φίλανδρος». Μικροί και μεγάλοι,  έλαβαν μέρος και στηρίζουν το μήνυμα για μια πόλη ανθρώπινη, με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερα ποδήλατα, στα πλαίσια του προγράμματος Ecomobility .

H  δράση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας για τον περιορισμό της χρήσης των οχημάτων και την ενθάρρυνση της μετακίνησης με ποδήλατο ή με τα πόδια ξεκίνησε σήμερα αφού λόγω καιρού η προηγούμενη συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε. Το πρόγραμμα Ecomobility 2015-16 είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τα προβλήματα που προκαλούνται στη λειτουργία της πόλης από τις συνθήκες και τις συνήθειες μετακίνησης των πολιτών και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για την ανάγκη ελεύθερης πρόσβασης σε όλα τα κτίρια και το κέντρο της πόλης, όπως και την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Με την βοήθεια της αστυνομίας η πεζοπορία ξεκίνησε από το πάρκο παραλίας όπου και κατέληξε. Μικροί και μεγάλοι έβαζαν εικονικές κλήσεις στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μέσα στην παλιά πόλη, που πολλά από αυτά ήταν σε σημεία που ούτε πυροσβεστική θα μπορούσε να περάσει σε περίπτωση ανάγκης.

Ο διευθυντής  του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας Νίκος Κονιδάρης ευχαρίστησε όλους που ήρθαν και είπε ”  Είναι χρήσιμο να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι συμπολίτες μας ώστε το αυτοκίνητο να μην είναι το κύριο μέσο μετακίνησης στην πόλη μας. Αυτός είναι ο στόχος μας και ο σκοπός μας. ”

Η επόμενη συνάντηση είναι Κυριακή 7 Φεβρουαρίου για ποδηλατάδα.