ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μανώλης Κεφαλογιάννης:  Η ΝΔ θέλει να έχει τέσσερις μεγάλες νίκες…

Μια ανάσα πριν από τις εκλογές και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης βρέθηκε σήμερα  στη Λευκάδα στα πλαίσια της περιοδείας του για να δώσει τη μάχη του ψηφοδελτίου όπως είπε και όχι τόσο μια προσωποκεντρική μάχη. Οι στενές φιλίες του και η αγάπη του για το νησί αποτέλεσαν έναν από τους βασικούς λόγους που δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί τη Λευκάδα αυτή την περίοδο, ΄όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 Η ΝΔ θέλει να έχει τέσσερις μεγάλες νίκες. Μία στη μάχη των μαχών που είναι οι εθνικές εκλογές, εκεί θέλουμε αυτοδυναμία και πρωθυπουργό τον Κυριακό Μητσοτάκη. Θέλουμε περήφανη νίκη στις Ευρωεκλογές και πολύ περισσότερο στους Ευρωβουλευτές γιατί ζούμε στο σταυροδρόμι δύσκολων καταστάσεων και ιστορικών εξελίξεων. Θέλουμε να διαβάσουμε σωστά τα γεγονότα και θέλουμε να έχουμε έναν σημαντικό ρόλο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην Ευρώπη δεν πάμε ως παρατηρητές , πάμε ως πρωταγωνιστές και ως πρωταγωνιστές πρέπει πρώτα από όλα να περιφρουρήσουμε τα εθνικά μας θέματα. Με πέντε βουλευτές η ΝΔ είχε την τιμή να προεδρεύει της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας.Βεβαίως έχουμε τις περιφερειακές εκλογές που μας ενδιαφέρουν να πάνε καλά. Το κόμμα έχει συγκεκριμένες επιλογές σε όλες τις περιφέρειες γιατί θέλουμε μια στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα στο Ευρωπαϊκό επίπεδο να συνδράμομε σε συνέργειες που θα δημιουργήσουν τεράστια προστιθέμενη αξία σε μια περιοχή με τόσες ομορφιές και τόσες οικονομικές δυνατότητες κοντά στην Ευρώπη, όπως είναι τα Επτάνησα και ιδιαίτερα η Λευκάδα που μπορεί να γίνει κέντρο πολλών πρωτοβουλιών στον τουριστικό τομέα και όχι μόνο.  επεσήμανε στη συνέντευξή του ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σε ερώτηση του lefkadapress σχετικά με το αν υπάρχει ο φόβος της ανόδου κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή στην Ευρώπη και παράλληλα τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε:
«Όταν η Δημοκρατία δεν δίνει απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών, τα άκρα διογκώνονται. Πρέπει να διαβάζουμε σωστά την ιστορία. Αν διαβάσει κανείς σωστά την ιστορία του Μεσοπολέμου θα δει και τις απαντήσεις της εξέλιξης των πραγμάτων και στο μέλλον και αυτή τη μάχη δίνουμε, τη μάχη της Δημοκρατίας και εκεί μετέχουν όλα τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού τόξου και πρέπει να πατάξουμε τον κακό μας εαυτό. Και ο κακός μας εαυτός είναι ο λαϊκισμός. Πρέπει να συνεννοηθούμε στα μεγάλα. Να έχουμε έναν κοινό προσανατολισμό. Και για αυτό πρέπει να ηττηθούν τα άκρα από όπου και αν προέρχονται. Τα άκρα του λαϊκισμού και του σκεπτικισμού είναι ταυτόχρονα η αρρώστια στο πολιτικό μας σύστημα. Υπάρχει μια άνοδος των άκρων γιατί δεν υπάρχουν απαντήσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στα προβλήματα των κοινωνιών. Και αν δεν δίνουμε απαντήσεις στα προβλήματα των κοινωνιών αρχίζουν οι κοινωνίες να αμφισβητούν τα δημοκρατικά μας πολιτεύματα. Χρειαζόμαστε ηγεσίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, χρειαζόμαστε ηγεσία και σε εθνικό επίπεδο, εθνική στρατηγική και εθνικό προσανατολισμό στην Ελλάδα και μεγάλο Ευρωπαϊκό όραμα ολοκλήρωσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή είναι η κουβέντα που θέλουμε να κάνουμε με τους πολίτες μέχρι τις Ευρωεκλογές».

Κυριακή Θειακού