ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (φωτο)

της Βιβιάννας Βαρδή 

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αυτής της δημοτικής θητείας , το 18ο για το 2014, το οποίο διαθέτει πολύ συγκίνηση,  ανταλλαγές ευχών και θέματα που έπρεπε να συζητηθούν ακόμη και την τελευταία στιγμή μια και η αποκεντρωμένη διοίκηση καθυστερούσε  να δώσει το πράσινο φως για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Ακόμη όμως και αυτό το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Βεργίνης φρόντισε να το αμαυρώσει με μια απαράδεκτη επιστολή που έστειλε ισχυριζόμενος ότι ” η τήρηση της νομιμότητας δεν υπήρχε σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο διότι καλέστηκε , όπως αναφέρει την τελευταία στιγμή”. Ο κ. Βεργίνης όμως είχε ενημερωθεί από το προηγούμενο συμβούλιο για το ότι θα γίνει ένα τελευταίο συμβούλιο της τελευταίας στιγμής ακριβώς επειδή περίμεναν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ούτε καν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του που ήταν παρόντες , ο κ. Καββαδάς και ο κ. Μελάς, δεν πήραν θέση αφήνοντάς τον στην ουσία ακάλυπτο. ” Η ανάγκη λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου δεν καθορίζονται από το πότε ο διοικητής του ΟΓΑ έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Γνωρίζω επίσης ότι με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον κ. Λευτέρη Αραβανή, είχε επικοινωνήσει προ ημερών ο κ. Βεργίνης και τον είχε ενημερώσει προφορικά για το συμβούλιο της Παρασκευής. Ο κ. Βεργίνης όμως θα πρέπει να επιλέξει. Ή να είναι διοικητής του ΟΓΑ  για να συναλλάσσεται με την Τρόικα μαζί με τον κ. Σαμαρά και τους υπουργούς του για “την βελτίωση του επιπέδου των πολιτών” ή να είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήταν μέλος και στην ΠΕΔ (Πανελλήνια Ένωση Δήμων), και εκεί δεν ερχόταν. Δεν μπορούμε όμως να ρωτάμε τον διοικητή του ΟΓΑ πότε θέλει να κάνουμε συμβούλιο ή για τη διευκόλυνσή του να πάμε στην Αθήνα να κάνουμε εκεί τη συνεδρίαση.”, είπε ο δήμαρχος, Κώστας Αραβανής. 

Ο Κώστας Δρακονταειδής

Φανερά συγκινημένος και ο νέος δήμαρχος τόνισε σε αυτό το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο: “Θέλω να επισημάνω ότι όλα αυτά τα χρόνια η όποια αντιπαράθεσή μας σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε ποτέ κανένα προσωπικό στοιχείο και αιχμή. Η απερχόμενη δημοτική αρχή κατά τη γνώμη μας πέτυχε πράγματα κάποια άλλα δεν τα πέτυχε όμως αυτή είναι η ζωή , το ίδιο μπορούν να καταλογίσουν και στη δική μας διοίκηση μετά από πέντε χρόνια. Σε κάθε περίπτωση όμως την εικόνα αυτού του δημοτικού συμβουλίου, πέρα από κάποιες εντάσεις, μπορεί κάποιος να την χαρακτηρίσει καλή. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους όλων των παρατάξεων για την καλή συνεργασία που είχαμε με όλους.”

 

Ο Θανάσης Καββαδάς

Βαθιά συγκινημένος και ο Θανάσης Καββαδάς μιλώντας  εκ μέρους της παράταξής του τόνισε ότι : ” Πολλές φορές, κυρίως σε ότι αφορά θέματα προϋπολογισμού ψήφισα θετικά γιατί θεωρώ ότι αυτή η δημοτική αρχή έκανε αγώνα να κρατήσει το δήμο και έβαλε τάξη στα οικονομικά”. Ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά τους συναδέλφους της παράταξής του αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο 

Τα θέματα


Αξίζει να σημειωθεί για την ιστορία ότι το πρώτο θέμα συζήτησης αυτού του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου ήταν “Απόφαση Δ.Σ.για έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΙΧΙΩΝ Δ.ΕΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ” προϋπολογισμού 12.300,00 ευρώ 

και το τελευταίο θέμα 

“Απόφαση για σύναψη Δ.Σ για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας για το έργο “Δημιουργία ποδηλατόδρομου επί της οδού Δ. Γολέμη”