ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Ταξίδι στην αιωνιότητα” από την Εθνική Λυρική Σκηνή

 

Σήμερα ο Διευθυντής του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ρενάτο Τζανέλλα και οι συντελεστές της παράστασης «Ταξίδι στην αιωνιότητα» παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

 

Η παράσταση του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013, ώρα 21.00, στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση των φετινών Γιορτών Λόγου και Τέχνης. Ο Ρενάτο Τζανέλλα χορογραφεί μουσικές συνθέσεις της Ελένης Καραΐνδρου για ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Στη συνέντευξη τύπου ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε το πρωτοφανές γεγονός της απουσίας εκπροσώπου του Πνευματικού Κέντρου. Γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο, όπως ήταν φυσικό.  

Ο Διευθυντής του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και χορογράφος της παράστασης Ρενάτο Τζανέλλα, η βοηθός διευθυντή Ηώ Καλοχρήστου και οι χορευτές  Στράτος Παπανούσης , Ευριδίκη Ισαακίδου, Αλεξάντερ Νέσκωβ, Μαρία Κουσουνή, Ντανίλο Ζέκα μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη Λευκάδα. Ο Ρενάτο Τζανέλλα τόνισε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό οι παραστάσεις να πραγματοποιούνται όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως τη Λευκάδα. Διότι ο χορός είναι για όλους τους ανθρώπους και όπως χαρακτηριστικά είπε αναφερόμενος στις παραστάσεις εκτός Αθήνας: « Όταν ο άνθρωπος δεν πάει στο βουνό, πάει το βουνό στους ανθρώπους».  

 

 

Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής – «Ταξίδι στην αιωνιότητα»

Χορογραφία: Ρενάτο Τζανέλλα

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου

Σκηνικά –  κοστούμια: Κατερίνα Αγγελοπούλου

Χορευτές: Στράτος Παπανούσης ,Ευριδίκη Ισαακίδου, Αλεξάντερ Νέσκωβ, Μαρία Κουσουνή, Βαγγέλης Μπίκος, Χριστίνα Μακρίδου, Ντανίλο Ζέκα, Μάνια Καραβασίλη, Έλτον Ντιμρότσι, Άννα Φράγκου, Αγάπιος Αγαπιάδης, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Μιχάλης Παππάς, Βανέσα Κούρκουλου, Θανάσης Σολωμός,Βίκυ Μπούρχα, Γιάννης Μπενέτος.