ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σίμος Δανιηλίδης δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών: Παραμένουν οι Κοινωνικές δομές

Ο Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών που το όνομά του έχει συνδεθεί με τους αγώνες για τη κοινωνική πολιτική στο χώρο της αυτοδιοίκησης βρέθηκε για διακοπές με την οικογένειά του στην Λευκάδα.

Σήμερα επισκέφθηκε το δήμαρχο Λευκάδας και φίλο του, Κώστα Αραβανή και παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου, Ζωής Σκιαδά αλλά και του αντιδήμαρχου, Πραξιτέλη Σούνδια, έκανε στο lefkadapress την παρακάτω δήλωση που αφορά τις κοινωνικές δομές μια και είναι και πρόεδρος της επιτροπής της  ΚΕΔ (Κεντρική Ένωση Δήμων) για τις κοινωνικές δομές και η συγκυρία πολύ σημαντική. Συγκεκριμένα σήμερα ενημερώθηκε για δύο πολύ καλά νέα που αφορούν τα παιδιά που θα πάνε σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και για το Βοήθεια στο σπίτι. Ο κ. Δανιηλίδης δήλωσε: 

“Χθες μετά από πολύωρη κυβερνητική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαμε ως Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων μετά από αγώνες πολλών μηνών πετύχαμε να εξασφαλίσουμε άλλα 40 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα της κοινωνικής εναρμόνισης που αναφέρεται στους παιδικούς , τους βρεφικούς , τα ΚΔΑΠ και τα κέντρα για τα παιδιά με αναπηρία. Μέχρι το Μάιο είχαμε εξασφαλίσει 160 εκατ. τα οποία όμως μετά βίας μπορούσαν να εξυπηρετήσουν περίπου 63.000 παιδιά. Είχαμε προβλέψει σωστά ότι θα είναι πάνω από 100.000 τα παιδιά που θα κάνουν αιτήσεις οι γονείς τους . Επιβεβαιωθήκαμε και δικαιωθήκαμε σε αυτή την πρόβλεψη. Είναι τώρα δύο μήνες που αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε τουλάχιστον τα 40 εκατομμύρια επιπλέον για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τουλάχιστον 90.000 παιδιά.  Αυτός ο αριθμός των παιδιών απαιτούσε το ποσόν τουλάχιστον των 200 εκατομ. ευρώ. Παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν όλους αυτούς τους μήνες που παλεύουμε, καταφέραμε χθες να υπάρχει κυβερνητική απόφαση η οποία δεσμεύει άλλα 40 εκατομ. ευρώ και έτσι γίνονται 200 εκατ. που προορίζονται γι αυτή τη δράση. Άρα από 1η Σεπτεμβρίου τα 90.000 παιδιά που έχουν κάνει σωστά τις αιτήσεις οι γονείς τους , γιατί σε πολλές περιπτώσεις θα κοπούν αιτήσεις για πολλούς λόγους που δεν έχουν συμπληρωθεί σωστά, και έχουν τις σωστές προϋποθέσεις θα ικανοποιηθούν 100%. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και έρχεται ως δεύτερη γιατί η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήταν την προηγούμενη εβδομάδα όταν καταφέραμε μετά από αγώνες , επίσης  μηνών, και με την άριστη συνεργασία του κ. Βας. Κεγκέρογλου υφυπουργού εργασίας, να ψηφιστεί η τροπολογία στη Βουλή για την «Βοήθεια στο σπίτι». Η σημαντική αυτή κοινωνική δομή όχι μόνο δεν θα κινδυνεύει να σταματήσει ή να περικοπεί αλλά με την τροπολογία αυτή υπάρχει η τυπική παράταση μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 και μέχρι τότε θα μετατραπεί αυτό το πρόγραμμα σε μια ομπρέλα όπου κάτω από εκεί θα είναι το βοήθεια κατ’ οίκον στους συνταξιούχους, η βοήθεια προσφύγων και των ανασφάλιστων . Άρα πετυχαίνουμε το όραμά μας να γίνει πράξη. Να μονιμοποιηθεί δηλαδή το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και μάλιστα θα έχει ταχτική χρηματοδότηση από το ασφαλιστικό σύστημα.”