ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

και στη οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μόσχος Κορασίδης, ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου και νομικός σύμβουλος του κράτους κ. Ιωάννης Χαλκιάς, ο κ. Ξενοφών Βεργίνης «και όλοι μαζί σε συνεννόηση με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο, συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα μέσω ΟΠΠΑΧ», ώστε να μη χαθούν τα χρήματα.

Το σχετικό ρεπορτάζ επιβεβαιώνει ο κ. Βεργίνης με σχετική ανακοίνωση.

Επικοινωνήσαμε με τον Ειδικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο, ο οποίος πέφτοντας από τα σύννεφα, μας διαβεβαίωσε ότι ποτέ δε συμμετείχε σε τέτοια σύσκεψη. Οι μόνες επικοινωνίες και συναντήσεις σύμφωνα με το Γραμματέα, έχουν γίνει με το Βουλευτή, το Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον πρόεδρο της ΑΝΑ.ΛΗ. Α.Ε. κ. Δουβίτσα.

Την ίδια άποψη διατύπωσαν και οι υπόλοιποι φερόμενοι ως συμμετέχοντες στη σύσκεψη, εκτός του κ. Βεργίνη. Φαίνεται ότι η φαντασία οργιάζει…

Σύμφωνα μάλιστα με εξακριβωμένες πληροφορίες, ο κ. Βεργίνης επισκέφθηκε τον κ. Θεοχαρόπουλο μόνο μια φορά προ εβδομάδων και ζήτησε το φάκελο του προγράμματος, τον οποίο όμως δεν έλαβε, αφού πρόκειται για υπηρεσιακό ζήτημα.

Όπως είναι γνωστό, εκκρεμεί απάντηση της ΑΝΑ.ΛΗ. ΑΕ στα ερωτήματα που απέστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Α. Τσαυτάρης, μετά την οποία θα ληφθούν οι όποιες τελικές αποφάσεις, για την τύχη του προγράμματος.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν, ότι το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το πρόγραμμα μέσω ΟΠΑΑΧ, είχε προταθεί στους αιρετούς της Λευκάδας, (Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο και Πρόεδρο ΑΝΑ.ΛΗ.) κατά τη σύσκεψη με τον κ. Θεοχαρόπουλο, πριν τα Χριστούγεννα.

Εκτιμήθηκε όμως τότε, ότι πρέπει πρώτα να δοθεί η δυνατότητα στην εταιρεία ΑΝΑ.ΛΗ. ΑΕ, να επιχειρηματολογήσει ως προς τη νομιμότητα της διαχείρισης και την προάσπιση των δεδουλευμένων των εργαζομένων και αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, κατόπιν να αναζητηθεί η όποια λύση μέσω ΟΠΑΑΧ.

Φαίνεται επομένως, ότι κάποιοι επιδίωξαν να χάσει η εταιρία το πρόγραμμα μια ώρα νωρίτερα και μαζί της να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.

ΒΙΒΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΗ