ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Περιφερειάρχης στο στόχαστρο

Όταν πριν δύο ημέρες περίπου από δημοσιογραφικές πηγές ενημερωθήκαμε για το ότι ετοιμάζονται δημοσιεύματα για τον Περιφερειάρχη, Θόδωρο Γαλιατσάτο, σχετικά με την συνεργάτη του, υπάλληλο της Περιφέρειας , Αλίκη Λούβρου, μέχρι πρότινος περιφερειακή σύμβουλο με τον Σπύρο Σπύρου και υποψήφια με την ΝΔ το 2009, επικοινωνήσαμε με τον Περιφερειάρχη και ο ίδιος μας είπε κατηγορηματικά:
” Είναι πολύ καλή υπάλληλος της Περιφέρειας και γνώστης των θεμάτων.” Επειδή πέρα από την πολιτική θέση του καθενός η επαγγελματική του υπόσταση πρέπει να αξιολογείται αλλιώς ούτε καν θελήσαμε να γράψουμε κάτι διότι οτιδήποτε άλλο, κατά τη γνώμη μας, θα ήταν σίγουρα κιτρινισμός. Το να υπάρχει υπάλληλος που μπορεί να κάνει τη δουλειά του και να μπαίνει στο “ψυγείο” , όπως γινόταν μέχρι τώρα επειδή η εκάστοτε περιφερειακή ή δημοτική αρχή ήταν άλλης πολιτικής απόχρωσης , είναι επιεικώς απαράδεκτο και είναι και ένας από τους λόγους που η δημόσια διοίκηση οδηγήθηκε ως εδώ. Η έκταση που έχει πάρει τελικά το συγκεκριμένο θέμα μας ανάγκασε να γράψουμε τη γνώμη μας.

Είναι επικίνδυνες αρκετά αυτές οι προσεγγίσεις και κυρίως τα δημοσιεύματα που αφορούν μια αντικειμενική επιλογή ενός αιρετού για έναν υπάλληλο που απλά κάνει σωστά τη δουλειά του και δεν του ζήτησε…. πιστοποιητικό κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων .

Βιβιάννα Βαρδή