ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο λυκειάρχης…δήμαρχος

Είναι μέρες τώρα που ο πρώην δήμαρχος, Κώστας Αραβανής, επέστρεψε στο σχολείο του ως διευθυντής του 2ου Λυκείου και ετοίμαζε κάθε λεπτομέρεια μαζί με τους άλλους καθηγητές για την υποδοχή των μαθητών. Σήμερα τον βρήκαμε λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και μας είπε:

 

“Σήμερα ξεκινά μια καινούρια σχολική χρονιά. Εύχομαι σε όλους δύναμη και υγεία. Θεωρώ ότι η σχολική αυτή χρονιά ξεκινά με καλές συνθήκες με ελάχιστες ελλείψεις βιβλίων οι οποίες άμεσα θα αντικατασταθούν και θα αποσταλούν από το υπουργείο. Σήμερα τα παιδιά πήραν τα βιβλία τους και από αύριο κανονικά ξεκινάμε τρίωρο διδακτικό πρόγραμμα. Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε κανονικά 7ωρο πρόγραμμα. Σε ότι αφορά τους καθηγητές κανονικά το σχολείο μας δεν θα είχε καμία έλλειψη αλλά τελευταία στιγμή μια συνάδελφος πήρε απόσπαση και άμεσα θα αντικατασταθεί. Το δημόσιο σχολείο που υπηρετούμε είναι μια κοιτίδα, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, που πρέπει να σταθεί με τους εκπαιδευτικούς του δίπλα στους μαθητές για να  τους στηρίξουμε και εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά. Ο ρόλος μας είναι και ουσιαστικός και σημαντικός.”

Πως νοιώθει όμως μετά από τόσα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση με τη σημερινή του επιστροφή στα θρανία;

 

 Οχτώ χρόνια πριν είχα τιμηθεί και ως νομάρχης και δήμαρχος. Μετά την επιλογή μου να μην είμαι υποψήφιος επιστρέφω στο σχολείο που ήμουνα και πάλι διευθυντής. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που θα ολοκληρώσω την υπηρεσία μου για να συνταξιοδοτηθώ μέσα από τις μαθητικές τάξεις.