ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Καλούδης στο δήμαρχο Λευκάδας

 

Το δήμαρχο Λευκάδας επισκέφθηκε πριν από λίγο ο επικεφαλής του συνδυασμού “Επτανησιακή Αναγέννηση” , Γιώργος Καλούδης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του, Πραξιτέλη Σούνδια και τον υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο εκ Μεγανησίου, Λευτέρη Κατωπόδη.

Ο κ. Καλούδης τόνισε τη σημασία της επίσκέψης του λέγοντας: 

 

Βρίσκομαι εδώ για να συζητήσω με τον κ. Αραβανή θέματα της Λευκάδας του Καλάμου και του Καστού. Η επίσκεψή μας αυτή έχει ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Έρχομαι να συζητήσω με ένα πετυχημένο δήμαρχο και νομάρχη με κοινούς παρονομαστές και στόχους. Πιστεύουμε και οι δύο ότι τα βάθρα της δημοκρατίας είναι τρία. Το Κοινοβούλιο, και όχι η κυβέρνηση, η αυτοδιοίκηση και ο υγιής συνδικαλισμός. Εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε για μια άλλη πολιτική, μια πολιτική ανατροπών , ρήξεων και προοπτικής. Δεν ερχόμαστε για να κάνουμε διαχείριση. Εμείς θέλουμε να δώσουμε στα νησιά μας τη λάμψη και την οικονομική δύναμη που τους αξίζει διεκδικώντας, αγωνιζόμενοι και κατακτώντας.” 


O δήμαρχος Λευκάδας το καλωσόρισε επισημαίνοντας: 

 

Οι πρώτοι δύο συνεργάτες του κ. Καλούδη  από την Λευκάδα είναι και δικοί μου συνεργάτες. Ο Λευτέρης Κατωπόδης από το Μεγανήσι όπου ήταν και δικός μου υποψήφιος το 2006 αλλά και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πραξιτέλης Σούνδιας, με τον οποίο έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση και αυτή η διαχρονική μας σχέση ήταν και σχέση συνεργασίας. Έχει βοηθήσει πολύ σε βασικά τεχνικά θέματα του δήμου και θεωρώ την βοήθειά του δεδομένη μέχρι 31 Αυγούστου. Εύχομαι σε όλους σας καλή επιτυχία γιατί πάνω απ όλα μας ενδιαφέρουν τα νησιά μας, η Λευκάδα και πως προσεγγίζει ο καθένας τον κύριο κορμό των προβλημάτων ξεκινώντας από τη διαχείριση της κοινωνικής συνοχής. Να αξιοποιήσουμε βέβαια και όλους τους δυνατούς πόρους που έχει ο τόπος μας αλλά να δούμε και τα μεγάλα έργα. Ο πολιτισμός δε θα πρέπει να αποτελεί ένα κύριο συστατικό της Περιφέρειάς μας.Το κεντρικό κράτος δε θα πρέπει να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση”. 


Ο κ. Σούνδιας για άλλη μια φορά επεσήμανε ότι θεωρεί τον κ. Καλούδη από τα πλέον υγιή στελέχη της αυτοδιοίκησης γι αυτό και έδωσε αμέσως θετική απάντηση στην πρόταση που του έγινε. Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο υποψήφιος Λευτέρης Κατωπόδης ο οποίος κατεβαίνει για δεύτερη φορά υποψήφιος με τον κ. Καλούδη.