ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Μόλις πρίν απο λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν οι αντιπρόσωποι των Ιονίων Νήσων με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μειμαράκη με τους εκπροσώπους των κομμάτων , εκτός της Χρυσής Αυγής. Απο την Λευκάδα ήταν ο πρόεδρος των φοιτητών  Στέφανος Ματρώζος, ο προιστάμενος των ΤΕΙ Θάνος Κακαρούντας, ο βουλευτής Θ.Σολδατος, ο αντιπεριφερειάρχης Θ.Βερύκιος, ο δήμαρχος Κ.Αραβανής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σ.Σκιαδαρέσης, ο δημοτικός σύμβουλος  Ε.Ζουριδάκης και ο επικεφαλής ” Ολοι για την Λευκάδα”  Κ. Δρακονταειδής και εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου. Απο πλευράς Διοικούσας Επιτροπής των ΤΕΙ ΙΝ ήταν ο αντιπρόεδρος Γιαννης Δραγώνας.

Αυτή την ώρα ενημερώνονται οι φοιτητές που έχουν κλείσει την Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, απο τον βουλευτή Λευκάδας και τον Δήμαρχο Λευκάδας.
Ο βουλευτής Λευκάδας Θ. Σολδάτοςτόνισε οτι δόθηκε υπόμνημα στον πρόεδρο της βουλής και γενικώς ενημέρωσαν για την απόφαση των Ιονίων Νήσων περι ομόσπονδου εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Να παραμείνουν τα Ιόνια Νησιά ώς έχουν μέχρι να τελειώσουν οι φοιτητές τις σπουδές τους.
” Φως σε μια χαραμάδα” βλέπει ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Αραβανής όπως μας είπε. Και πιστεύει οτι στο τέλος θα υπάρξει μια λογική αντιμετώπιση απέναντι στο Ιόνιο μιας και μόνο οι σχολές του Ιονίου διαλύονται με το σχέδιο Αθηνά και το Αιγαίο παραμένει ώς έχει.
Προς το παρόν οι φοιτητές δεν έχουν ανοίξει ακόμη τη Βασιλίσσης Σοφίας.
Ο πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον Υπουργό Παιδείας.