ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι φοιτητές της Λευκάδας θα αποκτήσουν πτυχίο, με τον τίτλο που έχει το τμήμα τους σήμερα, όχι με τον τίτλο του νέου τμήματος.

  Το θέμα της τροπολογίας για τις κατευθύνσεις στα τμήματα των πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόκειται να κριθεί τελικά αύριο, μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.   Υπέρ της τροπολογίας αναμένεται να ψηφίσουν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθώς επίσης και μέρος των ανεξάρτητων, όπως ο βουλευτής Λευκάδας, Θοδωρής Σολδάτος. Σημειώνεται ότι και η ΔΗΜ.ΑΡ. διαφωνεί με την τροπολογία.   Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Σολδάτο πριν λίγο, πληροφορηθήκαμε ότι στην τροπολογία συμπεριλήφθηκε παράγραφος, σύμφωνα με την οποία: «Ειδικά για τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έως και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, ο παρεχόμενος τίτλος σπουδών φέρει τον υφιστάμενο κατά τον χρόνο εισαγωγής τους τίτλο και τύπο, ακόμα και στην περίπτωση που το A.E.I, ή η Σχολή ή το Τμήμα εισαγωγής τους συγχωνεύθηκε, κατατμήθηκε, μετονομάστηκε ή καταργήθηκε»   Έτσι εφόσον ψηφιστεί αύριο η επίμαχη τροπολογία, οι φοιτητές που ήδη φοιτούν στη Λευκάδα, θα αποφοιτήσουν με τον τίτλο που είχε το τμήμα τους, όταν πέτυχαν σε αυτό και όχι με το νέο τίτλο του τμήματος, δηλαδή με τον τίτλο «Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία» και «Τεχνολογία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών».  

 

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

 

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

«Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

(Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.)»

     

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

      Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.)» προστίθεται άρθρο ως ακολούθως :      

«Άρθρο…

  1……   2……   3……   4. Στο τέλος του άρθρου 7 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195) προστίθεται παράγραφος 10 ως ακολούθως:   «10.α.…………………………………………………………………………………   β……………………………………………………………………………………   γ. Ειδικά για τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έως και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 οπαρεχόμενος τίτλος σπουδών φέρει τον υφιστάμενο κατά τον χρόνο εισαγωγής τους τίτλο και τύπο, ακόμα και στην περίπτωση που το A.E.I, ή η Σχολή ή το Τμήμα εισαγωγής τους συγχωνεύθηκε, κατατμήθηκε, μετονομάστηκε ή καταργήθηκε.»      

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2013

 

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟI