ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με τον Τσίπρα οι αυτοδιοικητικοί

Με όλους τους αυτοδιοικητικούς που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκεί ήταν και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος αλλά και ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής μαζί με τον αντιδήμαρχο, Θανάση Περδικάρη. Πολλά τα θέματα που τέθηκαν και κυρίως εν όψει της Διεθνούς εκθέσεως στη Θεσσαλονίκη.

 Στην ομιλία του, με την οποία ξεκίνησε η συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε στους νέους αιρετούς «μία πραγματικά καλή θητεία, πρώτα και κύρια για το λαό μας, που δοκιμάζεται σκληρά επί τέσσερα και πλέον χρόνια από τα μνημόνια. Και που προσβλέπει στους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες της Αριστεράς να σταθούν μπροστάρηδες στην προσπάθεια οργάνωσης των συλλογικών αντιστάσεων και δημιουργίας ενός δικτύου αλληλεγγύης για τους πιο αδύναμους. Αλλά και μια καλή θητεία για την ίδια την Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις, αλλά και αδιέξοδα», ενώ τόνισε πως στην πρώτη αυτή περίοδο είναι σημαντικό οι δυνάμεις της Αριστεράς να πορευτούν αταλάντευτα στη ριζοσπαστική και ασυμβίβαστη κατεύθυνσή τους. 

 

Ο Περιφερειάρχης

Σε επικοινωνία που είχε το lefkadapress με το  νέο Περιφερειάρχη ο κ. Γαλιατσάτος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ήταν μια συνάντηση που έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την αυτοδιοίκηση. Δημιουργείται μια νέα κατάσταση στον αυτοδιοικητικό χώρο με την εκλογή περιφερειαρχών και δημάρχων από το χώρο της Αριστεράς και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις σκέψεις μας για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για τα τρέχοντα ζητήματα, καθώς έχουμε επιφορτιστεί με το καθήκον αφενός να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε  στην καθημερινότητα και τα ζητήματά της και αφετέρου να υλοποιήσουμε στην πράξη την εικόνα που εμείς οραματιζόμαστε για την αυτοδιοίκηση».


Ο  δήμαρχος

Μια σειρά ζητήματα που αφορούν τους δήμους έθεσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και ο δήμαρχος Λευκάδας , Κώστας Δρακονταειδής. Ένα από τα ζητήματα που είναι ιδιαίτερα προκλητικό και καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δήμοι είναι ο ΕΝΦΙΑ που πάει ως ραβασάκι στους δήμους για τα δημόσια κτίρια τους. Δηλαδή για ένα  παιδικό σταθμό που παρέχει υπηρεσίες στον πολίτη ο δήμος καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από το δήμαρχο Αλιάρτου για το δήμο του ο οποίος παίρνει ΣΑΤΑ 150.000 ευρώ και καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 325.000 ευρώ. 

φωτο: left.gr