ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Λευκάδας και η απονομή Βραβείων (φωτορεπορτάζ)

Σε μία κατάμεστη αίθουσα σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας δημιουργήθηκε το παράρτημα Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας .

Στην ίδια εκδήλωση δόθηκαν τα Μαθηματικά βραβεία για τους μαθητές της 5ης και 6ης τάξης από όλα τα Δημοτικά της Λευκάδας. Όλοι ιδιαίτερα συγκινημένοι για την διάκριση αυτών των παιδιών. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς και βέβαια τους γονείς αυτών των παιδιών.

Ο Πρόεδρος  της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας καθηγητής κ. Δημάκος Γεώργιος δήλωσε στο lefkadapress τα εξής: ” Να πούμε ιστορικά ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία έχει ιδρυθεί το 1918 και έχει αυτή τη στιγμή 12.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Κατανέμονται αυτά σε 39 παραρτήματα, το τελευταίο διάστημα έχουν ιδρυθεί τρία παραρτήματα , στη Λευκάδα, στη Φλώρινα και στην Πιερία. Η κίνηση και η προσπάθεια της Κοινωνικής ομάδας των μαθηματικών  της περιοχής της Λευκάδας να φτιάξουν το παράρτημα θα δημιουργήσει ένα κύτταρο πολιτιστικό στην περιοχή της Λευκάδας, θα προσφέρει στην νέα γενιά. Στα παιδιά μας στο να αγαπήσουν τα μαθηματικά και θα προσφέρει στον Έλληνα εκπαιδευτικό και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας. “