ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Λαϊκή Συσπείρωση”, κεντρική συγκέντρωση

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θοδωρής Γουλής και χαιρετισμούς απηύθυναν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Μάκης Βερροιώτης και η υποψήφια Δήμαρχος Λευκάδας Δήμητρα Σταματέλου. 

 

Πριν την έναρξη των ομιλιών καταγγέλθηκε δημόσια το περιστατικό της προσαγωγής στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας από το χώρο της προσυγκέντρωσης στον Αη Μηνά μέλους του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου οικοδόμων Λευκάδας από αστυνομικούς για εξακρίβωση των στοιχείων του. Μέλη του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας για το γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. 

Οι τρεις ομιλητές κάλεσαν τους Λευκαδίτες να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς που υποστηρίζει το ΚΚΕ και σε γενικές γραμμές κινήθηκαν  στο μοτίβο της κριτικής και καταγγελίας τόσο των κομμάτων της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, όπως επίσης δεν έμειναν στο απυρόβλητο οι υπόλοιποι υποψήφιοι τόσο στην Περιφέρεια όσο και στον Δήμο. 

Η υποψήφια Δήμαρχος Λευκάδας Δήμητρα Σταματέλου έθεσε στους ψηφοφόρους το δίλημμα αν επιθυμούν Περιφερειάρχη και Δήμαρχο εφαρμοστές της κυβερνητικής πολιτικής και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης ή Περιφερειάρχη και Δήμαρχο που θα αντισταθούν και θα παλέψουν για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Όσον αφορά το σχεδιαζόμενο έργο της κατασκευής υποθαλάσσιας ζεύξης  έθεσε το ερώτημα γιατί εγκρίνεται κονδύλιο ύψους δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ για ένα έργο που δεν είναι πρώτης προτεραιότητας και δεν εγκρίνονται κονδύλια για την κάλυψη βασικών αναγκών του νησιού και των κατοίκων του;