ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καταγγελία Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας.

Έκανες τα νοσοκομεία Λαϊκή Αγορά!!!Ντροπή σου κ .Γεωργιάδη!!

 

Προς τον λαό της Λευκάδας                                                         

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδος καταγγέλλει τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο όποιος λίγες ημέρες πριν της εκλογές πέρασε άρθρο νόμου στο νομοσχέδιο που αφορούσε τις Λαϊκές Αγορές, αλλάζοντας άρδην το καθεστώς εφημέρευσης των νοσοκομειακών ιατρών!

Συγκεκριμένα με το νόμο 4264/14 άρθρο 43,επιτρεπει την μετατροπή των ενεργών εφημεριών  των ιατρών σε εφημερίες μεικτές και ετοιμότητας, πετυχαίνοντας έτσι να εξοντώσει τελειωτικά, οικονομικά και σωματικά τους νοσοκομειακούς ιατρούς, αφού και θα διπλασιαστεί ο αριθμός των εφημεριών τους χωρίς να αυξηθεί στο ελάχιστο η αποζημίωσή τους, ενώ καταργεί στην ουσία και την ημέρα-ρεπό, που μπορούσε να πάρει ένας ιατρός μετά από 24ωρη εργασία, λόγω ότι τη δικαιούται μόνο με ενεργή εφημερία και με καμία άλλη εφημερία άλλου είδους!!Πως μπορεί να δουλέψει έτσι ένας ιατρός;  Πως θα μπορεί να αποδώσει χωρίς λάθη έχοντας να κάνει με την ανθρώπινη ύπαρξη;  Πόσο άλλο στην εξαθλίωση;  Μήπως οδηγείτε εσκεμμένα στην έξοδο και τους εναπομείναντες καλούς επιστήμονες που υπάρχουν στα νοσοκομεία μας;

Πρόκειται πραγματικά για έναν νόμο που η λέξη αίσχος και ντροπή είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει!

Αφήνουμε τον κ. Γεωργιάδη και αυτούς που τον στηρίζουν και κρύβονται από πίσω του, στην κρίση του Λευκαδίτικου λαού που απέδειξε πόσο σοφός και ώριμος είναι!

 

                                         Για το Δ.Σ.

                                        Ο πρόεδρος

                                       Σταύρος Γρηγόρης