ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θοδωρής Σολδάτος, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Λευκάδας ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Λίγο πριν για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οδηγηθούμε και πάλι στις κάλπες συναντήσαμε το Θοδωρή Σολδάτο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Λευκάδα όπου και κάναμε μαζί του μια μικρή κουβέντα μια και οι στιγμές είναι πολύτιμες για τον ίδιο αλλά και το εγχείρημα της Κυριακής το πιο κρίσιμο για τη χώρα:    

  • Πιστεύετε ότι τη Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση και αν όχι τι σενάρια βλέπετε;

  Κυβέρνηση έπρεπε να υπάρξει αμέσως μετά την 6η Μαΐου. Οι 40 ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, επιδείνωσαν τα προβλήματα της Ελλάδας. Όχι μόνο στα οικονομικά πράγματα. Οι ασθενείς εκλιπαρούν για φάρμακα, η αυτοδικία παίρνει σημαντικές διαστάσεις, η παιδεία πορεύεται με αυτόματο πιλότο… Ο σχηματισμός κυβερνήσεως εθνικής συνεργασίας, αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω πορεία της χώρας. Ελπίζω να εκλείψει αυτή τη φορά ο «ανέξοδος» και δημαγωγικός λόγος. Όπως και οι φοβίες των φιλοευρωπαϊκών εκείνων δυνάμεων, που μπροστά στο πολιτικό κόστος τελικά δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για συνεργασία.

  • Πως ήταν για εσάς αυτή η μικρή προεκλογική περίοδος; Τι εισπράξατε από τον κόσμο;

  Το γεγονός ότι η κυβερνητική προοπτική μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου τορπιλίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στην υπερψήφιση των δυνάμεων που συνθέτουν σήμερα το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Επιπροσθέτως παρατηρείται μεγάλη επιστροφή των οπαδών της Κεντροδεξιάς στη μητρική παράταξη, δηλαδή στη Νέα Δημοκρατία. Οφείλω ωστόσο να σημειώσω, ότι στο εκλογικό σώμα επικρατεί κορεσμός και κόπωση.  

  • Πως θα είναι για εσάς η επόμενη μέρα αν η Ν.Δ είναι κυβέρνηση και εσείς πάρετε την έδρα; Υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης και δικών σας έργων;

  Το περιθώριο που υπάρχει, είναι μεταξύ των έργων που είναι προγραμματισμένα με προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ. Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε προσφάτως την απένταξη σημαντικών έργων για την ανάπτυξη της Λευκάδας. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η απόλυτη συνεργασία όλων των φορέων του νομού, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο.  

  • Η Λευκάδα θα αντέξει;

  Τα προβλήματα που ταλανίζουν την πατρίδα, είναι πλέον δυστυχώς ορατά και στη Λευκάδα. Διακατέχομαι ωστόσο από την πεποίθηση ότι οι αντικειμενικές προϋποθέσεις που απαιτούνται  για να αντιμετωπιστεί η κρίση, στη Λευκάδα υπάρχουν περισσότερο από την υπόλοιπη Ελλάδα. Θα το παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε.  

  • Υπάρχει ελπίδα;

  Το μήνυμα που στέλνω είναι Ενότητα – Αγώνας – Αναγέννηση. Ενότητα του ελληνικού λαού, που δεν θέλει να παίζουν τυχοδιωκτικά παιγνίδια με το μέλλον των παιδιών του. Αγώνας για να ξεμπλοκάρει η χώρα απ’ όλες τις αγκυλώσεις που την έφεραν στον σημερινό τέλμα. Αναγέννησης της Ελλάδας. Γιατί αυτό που εκπροσωπούμε, αυτό που επιδιώκουμε, δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τώρα τα χειρότερα. Είναι να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Να αναγεννηθεί η χώρα, να αξιοποιηθεί ο πλούτος της, να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα. B.B.