ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ΑΝΑΣΑ παρουσιάζει…

Θόδωρος Γιαλιατσάτος, υποψήφιος Περιφερειάρχης

«Είμαστε η μοναδική παράταξη που έχουμε συσπείρωση» 

 

 

Για πολιτικές που ισοπέδωσαν τα Ιόνια Νησιά, για ταχτικές που οδήγησαν στο μαρασμό της Περιφέρειας αλλά και την πρόταση της ΑΝΑΣΑ για ήπια ανάπτυξη για προστασία του περιβάλλοντος και προστασία από τα μεγάλα συμφέροντα που έχουν βάλει σαν στόχο τα προνομιακά νησιά μας, μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Θόδωρος Γαλιατσάτος που βρέθηκε προχθές στην Λευκάδα προκειμένου να παρουσιάσει στον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Θοδωρή Χαλικιά και να κάνει τις πρώτες του περιοδείες στα χωριά. Μίλησε σκληρά για τον νυν Περιφερειάρχη και την υποταγή του στην Μέρκελ και τις πολιτικές που την ακολουθούν. Μίλησε ακόμη πιο σκληρά για την Άντζελα Γκερέκου την οποία χαρακτήρισε εκπρόσωπο των μνημονίων και των πολιτικών που μας οδήγησαν σε μαρασμό. Μίλησε όμως και για τις πολιτικές στον τουρισμό που παρά το ότι η αύξηση των τουριστών είναι δεδομένη τα τελευταία χρόνια στα Ιόνια το εισόδημα των επαγγελματιών σε αυτόν μειώνεται. Μίλησε και για την υποθαλάσσια ζεύξη αλλά και τη θέση που πήρε η ΑΝΑΣΑ για το Πυρηνελαιουργείο.  Τόνισε χαρακτηριστικά:

 

«Η ΑΝΑΣΑ θέλουμε να γίνει πόλος συμμαχίας και κοινωνικών δυνάμεων και κινημάτων και πολιτικών δυνάμεων στο βαθμό που τους ενδιαφέρει το μήνυμα που χαράσσουμε. Γιατί αισθανόμαστε ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε , κυρίως μετά. Η επικοινωνία που έχουμε αυτή την προεκλογική περίοδο με τις παραγωγικές τάξεις, με τους πολίτες, τα κινήματα να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Να πάμε σε μια επικοινωνία που θα είναι διαρκής.  Και έχουμε επιτυχία σε αυτό. Είμαστε η μοναδική Περιφερειακή παράταξη που έχουμε συσπείρωση . Οι άλλοι έχουν διασπαστικές κινήσεις στο εσωτερικό τους και γύρω από αυτούς. Εμείς συσπειρώνουμε διαρκώς. Κινήματα, πολίτες, οργανώσεις κομμάτων.  Πέρα από το ΣΥΡΙΖΑ που μας στηρίζει έχουμε την Κοινωνική Συμφωνία, έχουμε δυνάμεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχουμε όμως και σοβαρές κινηματικές δυνάμεις που μας στηρίζουν. Έχουμε σημαντικές προσωπικότητες οι οποίες δεν είναι στο  πολιτικό μας χώρο αλλά πιστεύουν σε εμάς. Γιατί το μήνυμα που στέλνουμε είναι αυτό που χρειάζεται να αγκαλιάσει την κοινωνία του Ριζοσπαστισμού στα Ιόνια Νησιά. Οι αντίπαλοί μας  έχουν σοβαρά προβλήματα εσωτερικά και διασπώνται σε διάφορες παρατάξεις και αυτό δεν είναι τυχαίο. Γίνεται γιατί έχουν σοβαρό πολιτικό αδιέξοδο. Ποιες πολιτικές υπερασπίστηκαν τόσα χρόνια ; Ο σημερινός Περιφερειάρχης ανέχτηκε και υπερασπίστηκε τις μνημονιακές πολιτικές. Πώς να πάει τώρα στην κοινωνία; Πώς να πλησιάσει τους πολίτες; Τον προκαλώ να βγει στα χωριά να μιλήσει . Και τον σημερινό Περιφερειάρχη αλλά και την κ. Γκερέκου η οποία μας προέκυψε τελευταία. Η οποία έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια και έχει με την παρουσία της στη βουλή κοινοποιήσει μια σειρά από αυτές τις καταστροφικές πολιτικές έρχεται τώρα στα Ιόνια νησιά για να μας σώσει. Πρέπει πρώτα να αναρωτηθεί η ίδια τι έκανε τόσα χρόνια και πως ανέχτηκε αυτές τις πολιτικές. Και τι έκανε για όλα αυτά που συμβαίνουν σε βάρος των πολιτών των Ιονίων. Να φεύγει η κάθε κρατική μορφή διοίκησης που έχουμε στα Ιόνια Νησιά και να πηγαίνει απέναντι, χωρίς καμία αντίδραση. Άρα αυτά τα αδιέξοδά τους είναι που τους οδηγούν στο κομφούζιο που έχουν καταλήξει αλλά και αυτές οι πολιτικές που καλούνται να υποστηρίξουν. Εμείς έχουμε αυτό που μας δίνει δύναμη. Την αλήθεια στην πολιτική μας έκφραση τις φιλολαϊκές μας αρχές και με αυτές θα πάμε μέχρι τέλους και θα πάμε και μετά τις εκλογές.»

Ο κ. Γαλιατσάτος μίλησε επίσης για το έργο της ζεύξης. «Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι, είπε στο να βρεθεί ξαφνικά ο Λευκαδίτης να πληρώνει για να πάει σπίτι του. Ή ο επισκέπτης που έρχεται ελεύθερα και είναι ένα προνόμιο που έχει η Λευκάδα να το χάσει ξαφνικά για να

διαχρονικά τα μεγάλα συμφέροντα. Πως επιλέγουν και πως σκέπτονται: Σου λένε τελειώνουν τώρα τα μεγάλα έργα όπως η Εγνατία, Ιόνια Οδός, εθνικές οδοί. Ότι ήταν να πάρουμε το πήραμε . Τώρα το θέμα είναι που θα βρούμε περιοχές να συνεχίσουμε το έργο μας. Να απομυζούμε δηλαδή από τις τοπικές κοινωνίες. Και βρήκαμε την Λευκάδα. Σε αυτό θα πρέπει να αντισταθούμε και δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι. Είμαστε μπροστά για να εξηγήσουμε στους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες τι συμβαίνει και μαζί με αυτούς να χαράξουμε μια άλλη πολιτική ανάπτυξης της Λευκάδας.»