ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ημέρα μνήμης στους Καρυώτες!

Σήμερα Κυριακή στις 12 το  πρωι σε μια σεμνή τελετή στη θέση που βρίσκεται η στήλη των πεσόντων στους Καρυωτες έγιναν τα αποκαλυπτήρια των ονομάτων των δύο αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Ιωάννη Θεριανού  και Κωνσταντίνου Μαυροκέφαλου,οι οποίοι σκοτώθηκαν απο τους Γερμανούς κατακτητές το 1944 στη Λευκάδα.

 

Την εκδήλωση ανοιξε με ένα σύντομα χαιρετισμό ο Σταυρος Θεριανός,ο οποιος ευχαρίστησε εκ μέρους των δύο οικογενειών τους παρευρισκόμενους και το Δημοτικο Συμβούλιο Λευκάδας και αναφέρθηκε στη σημασία της αναγραφής των ονομάτων

Στη συνέχεια μίλησε ο Δημαρχος Λευκάδας ο οποίος τόνησε ότι μια παράλειψη χρόνων αποκατασταθηκε.Απο το 1984 η πολιτεία εχει τιμησει τους δύο αγωνιστές απονεμοντας τους συνταξη της εθνικης αντιστασης και σημερα ο Δημος επραξε το αυτονοητο ,την αναγραφη των ονοματων τους στο μνημειο των πεσοντων.

Εγιναν τα αποκαλυπτηρια των ονοματων και απο τον ιερέα του χωριου παπα Νεκταριο Μαλφα εψαλη τρισάγιο.

Στην εκδηλωση παραβρεθηκαν κατοικοι των Καρυωτων.και απο την Δημοτικη Αρχη ο Προεδρος του Συμβουλίου Λευτερης Αραβανης η Αντιδημαρχος Σκιαδα-Πετουση Ζωη και ο συμβουλος Ανδρεας Αραβανης.

Συγκινημένες οι κόρες του Γι’αννη Θεριανου αφησαν λίγα λουλουδια στο μνημείο στη μνημη του πατέρα τους, που δεν γνωρισαν γιατι σκοτωθηκε οταν ηταν πολυ μικρες αφηνοντας επτα παιδια ορφανα.

Αξιζει να αναφερθει οτι η αποφαση παρθηκε μετα απο κοινο αιτημα του Γρηγορη Θεριανου,γιου του εκτελεσθεντος Ιωαννη και του Σταυρου Θεριανου γαμπρου του Μαυροκεφαλου Κωνσταντινου προς τον Προεδρο του ΤΣ Καρυωτων ο οποιος δηλωσε αναρμοδιοτητα για την ληψη γνωμοδοτικηςαποφασης για το θέμα οποτε το Δημοτικο Συμβουλιο αποφασισε σχετικα με την αναγραφη των ονομάτων.