ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου-2ου-3ου και 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η σημερινή απόφαση του Διοικητή της ΥΠΕ κ. Κατσικόπουλου για μετακίνηση του τρίτου παιδιάτρου του Νοσοκομείου Λευκάδος στη ΜΕΘ παίδων του Ρίο αποτελεί άθλιο εμπαιγμό προς το λαό της Λευκάδας, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη διαβεβαίωση περί του αντιθέτου από τον υποδιοικητή της ΥΠΕ κ. Λαουδιά , κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Λευκάδα..

Η ήδη υποστελεχωμένη Παιδιατρική Κλινική (όλα τα μικρά νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ έχουν τουλάχιστον 4 παιδιάτρους ) δέχεται βαρύτατο πλήγμα και αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία της.. Όχι μόνο απέσπασαν έναν παιδίατρο χωρίς καμία προειδοποίηση, αλλά και χωρίς καμία ενέργεια για την αντικατάστασή του με μόνιμο επιμελητή Β.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι οι διοικούντες αγνοούν παντελώς τι συμβαίνει στην περιφέρεια, περιφρονούν το αγαθό της δημόσιας υγείας και ασχολούνται μόνο για την ικανοποίηση προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων.

Αυτή η μετακίνηση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην περίθαλψη των μικρών ασθενών του νομού Λευκάδος και τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας.Η Παιδιατρική κλινική με δύο μόνο παιδιάτρους δε θα μπορεί να εφημερεύει για τουλάχιστον 12 ημέρες το μήνα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των παιδιών και να ταλαιπωρούνται αυτά και οι γονείς τους.

Δεν υποτιμάται καθόλου η προσφορά της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠατρών, αλλά για να φθάσουν με ασφάλεια τα βαριά άρρωστα παιδιά εκεί, θα πρέπει αρχικά να έχουν λάβει τη σωστή αντιμετώπιση από τον παιδίατρο του Νοσοκομείου Λευκάδος.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην Παιδιατρική κλινική και ενάντια στη διαδικασία υποβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας σε ένα μικρό, ήδη αγνοημένο από την πολιτεία Νοσοκομείο. Αντί να φροντίζουν οι υπεύθυνοι να καλύψουν τις ήδη υπάρχουσες τεράστιες ελλείψεις του Νοσοκομείου (υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος, ακόμη δε λειτουργεί ο υπέρηχος και ο αξονικός λόγω ελλείψεως ιατρικού προσωπικού,ενώ υπολειτουργεί και η ορθοπεδική κλινική) αποφάσισαν σήμερα να διαλύσουν και την Παιδιατρική κλινική.Σε μία περίοδο που η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση η ανάγκη για δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας περίθαλψη είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου,2ου,3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Λευκάδας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα των παιδιάτρων του Νοσοκομείου Λευκάδας επειδή πιστεύουμε ότι η δημόσια υγεία είναι κεκτημένο και αδιαπραγμάτευτο.