ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διάλυση της Περιφέρειας πριν την παραδώσουν…

 

Μετακινούν και υπαλλήλους χωρίς να ενημερώσουν το νέο Περιφερειάρχη… 

 

Όλα δείχνουν πως μόλις μερικές ημέρες πριν την παράδοση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη νέα Περιφερειακή Αρχή ο κ. Σπύρου κάνει, και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, ότι είναι δυνατόν για να δυσκολέψει την λειτουργία της Περιφέρειας ή για να αποτυπώσουμε τα πράγματα με την πραγματική τους διάσταση, κάνει ότι μπορεί για να τη διαλύσει.Ένα από τελευταία χτυπήματα είναι η εντολή Δένδια για την επιστροφή χρημάτων από την Περιφέρεια. Τα χρήματα που θα πρέπει να επιστραφούν αφορούν ημιτελή, ουσιαστικά ή τυπικά, έργα του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Κυρίως για αυτά που είναι τελματωμένα και προέρχονται από απεντάξεις και αδυναμία προώθησής τους την περίοδο μετά το 2000 και μέχρι το 2006. Μάλιστα οι φάκελοί τους ανασύρθηκαν και τέθηκαν υπό αυστηρό έλεγχο για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται σήμερα τα έργα.

Η εντολή του κ. Νίκου Δένδια για την επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ οδηγεί με μαθητική ακρίβεια στην φτωχοποίηση των Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας και των Οργανισμών της Αυτοδιοίκησης.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά ο κ. Σπύρου , όπως καταγγέλει ο νέος Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος: “εκμεταλλευόμενος τις διαδικασίες της κινητικότητας έστειλε με διαδοχικές αποφάσεις του πολύτιμους υπαλλήλους σε κάθε σημείο της χώρας, αποστερώντας την όποια δυνατότητα άσκησης των αρμοδιοτήτων της. Και όλα αυτά ενώ είχε ήδη προηγηθεί δική μου παραίνεση και δική του αποδοχή για συγκράτηση και προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ μας. Πρόκειται για αντιδεοντολογική, αντιαυτοδιοικητική και πολιτικά ανήθικη συμπεριοφορά που στρέφεται ευθέως κατά του θεσμού αλλά πρωτίστως κατά των πολιτών της περιφέρειας των Ιονίων”.

Τον καλεί να ανακαλέσει τις αποφάσεις του, ενώ δηλώνει πως όλες οι αποφάσεις της Οικονομικής επιτροπής και κάθε άλλης επιτροπής με οικονομικό αντικείμενο που ελήφθησαν μετά την 25η Μαΐου θα τεθούν στο μικροσκόπιο της νέας περιφερειακής αρχής.