ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δήμαρχος Λευκάδας: «Πιθανόν κάποιοι να θεώρησαν ότι η περιοχή του Κάστρου θα γίνει λαϊκή αγορά και θα πουλάμε άμμο με το φτυάρι»

Ζητήσαμε από το δήμαρχο Λευκάδας, Κώστα Αραβανή, να μας πει την άποψή του σχετικά με το δημοσίευμα της προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, κ. Τζωρτζοπούλου για την άμμο από την αμμόγλωσσα που έχει καταστρέψει τα πάντα .

Η κ. Τζωρτζοπούλου αναφέρεται σε μελέτες που δεν έχει κάνει ο δήμος και πολλά άλλα που μάλλον μπέρδεψαν όσους την διάβασαν και σίγουρα κανένας δεν έχει καταλάβει την πρόθεσή της σχετικά με αυτό το τεράστιο θέμα. Ο κ. Αραβανής τόνισε: 

 

«Σχετικά με το δημοσίευμα της κ. Τζωρτζοπούλου  έχω να τονίσω τα εξής:  Ισχυρίζεται ότι ζήτησε μελέτες για την άμμο από το δήμο Λευκάδας. Αυτό είναι και αναληθές και δεν μπορούσε ο δήμος Λευκάδας  να έχει τέτοιες μελέτες όταν το έργο αυτό είναι έργο της Περιφέρειας από τις μελέτες του μέχρι και τη δημοπράτηση, παρακολούθηση και εκτέλεση του έργου. Ο δήμος Λευκάδας ζήτησε , όπως και όλοι οι φορείς του νησιού, αυτό που γίνονταν τόσα χρόνια. Η άμμος να επιστρέψει και να εμπλουτίσει όλες τις δυτικές παραλίες του νησιού, από όπου έχει φύγει, αλλά  και τις ανατολικές παραλίες που την έχουν ανάγκη. Η άμμος αυτή θεωρούμε ότι δεν είναι υλικό προς εκμετάλλευση και πώληση σε τρίτους αλλά υλικό που πρέπει να ενισχύσει και να εμπλουτίσει τις παράλιες της Λευκάδας από τις οποίες θα έχει και έσοδα και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου . Εμείς διεκδικήσαμε και ζητήσαμε και η εισήγησή της να είναι σύμφωνη με το άρθρο και το νόμο που επικαλείται, ότι το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να δωρίζει στους δήμους. Δυστυχώς με τον τρόπο που ακολουθήθηκε κατέστρεψαν αισθητικά, περιβαλλοντικά και σαν περιοχή κολύμβησης ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού μας στην είσοδο και αλλοίωσαν το τοπίο σε αυτή την περιοχή. Πιθανόν κάποιοι να θεώρησαν ότι η περιοχή του Κάστρου θα γίνει λαϊκή αγορά και θα πουλάμε άμμο με το φτυάρι. Κάποιοι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν είναι όλα για πούλημα και υπάρχουν σημεία στα όποια πρέπει να γίνουν δραστικές παρεμβάσεις για να προστατευτεί  το δημόσιο συμφέρον από καταπατητές.»