ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Για τη ΛΕΥΚΑΔΑ, υπάρχει δρόμος, υπάρχει τρόπος!

 

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση, γιατί καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των τοπικών κοινωνιών. Η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνει η χώρα μας, ιδίως στον οικονομικό τομέα, πλήττει και την αυτοδιοίκηση και ως εκ τούτου απαιτεί πλέον άτομα με ικανότητες διαχείρισης με γνώση και εμπειρία.

 

Με αυτό το δεδομένο, ξεκινάμε την προσπάθεια να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο μας. Πέρα και πάνω από κομματικές προτιμήσεις ή προσωπικές φιλοδοξίες, άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι, καθαροί, με διάθεση να προσφέρουμε στον τόπο, καθημερινά ενώνουμε δυνάμεις για να πετύχουμε το καλύτερο για τη Λευκάδα μας! Αφήνοντας πίσω τις λογικές του παρελθόντος, άγονες αντιπαραθέσεις και μικροκομματισμούς. Πρέπει να έχουμε ως προτεραιότητα την πρόοδο του τόπου μας και να εργαστούμε μεθοδικά και συνέπεια λόγων και έργων.

Οι αναπτυξιακές δυνατότητές του δήμου μας  είναι απεριόριστες γιατί εδώ συνδυάζονται η αγροτική παραγωγή, ο τουρισμός και η προσφορά υπηρεσιών. Η αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων μπορεί να δώσει στον τόπο μας.

Επιδιώκουμε να χτίσουμε ένα Δήμο σύγχρονο αλλά και νοικοκυρεμένο, που αξιοποιεί τους πόρους, που διαθέτει, καθαρά και αποτελεσματικά. Στόχος μας να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, να αξιοποιήσουμε τις ευρωπαϊκές δυνατότητες.

Αυτή η νέα πρόταση έχει μια αναπτυξιακή αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος μπορεί και πρέπει να είναι ένα ισχυρό εργαλείο τοπικής ανάπτυξης, να στηρίζει την παραγωγή, να σέβεται το περιβάλλον, να προωθεί την πολιτιστική μας κληρονομιά, να σταθεί δίπλα στις οικογένειες, στα παιδιά, να ανοίγει διόδους για την ενίσχυση των Δομών και των πολιτών. Να ακούει και να αντιλαμβάνεται τους στόχους της νέας γενιάς, να βρίσκεται πλάι της αρωγός στα όνειρα της. Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να μπαίνει μπροστά και να διεκδικεί πόρους από την Περιφέρεια, την Κεντρική διοίκηση, την Ευρώπη. Ξεκινάμε λοιπόν με το Βασίλη Αραβανή και το συνδυασμό «Μαζί  για τη Λευκάδα μας».

Γιατί υπάρχει δρόμος, υπάρχει τρόπος! Βάζουμε μπροστά  τον πολίτη, και στις 18 Μαΐου κάνουμε το πρώτο βήμα για να κερδίσουμε το στοίχημα της αυτοδιοίκησης. Για να  δυναμώσουμε τη Λευκάδα.

 

  Αθανάσιος Καββαδάς

Υποψήφιος  Δημοτικός Σύμβουλος, 

με το Συνδυασμό “Μαζί για τη Λευκάδας μας” 

και δήμαρχο τον Βασίλη Αραβανή