ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΒΟΜΒΑ! Η πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου απέτρεψε την ομοσπονδοποίηση με τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Πηγή: http://voutospress.blogspot.gr
ΒΟΜΒΑ!!!!!
Η  ΠΡΥΤΑΝΗΣ  ΤΟΥ  ΙΟΝΙΟΥ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ ΤΟ  ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ !!!!!!!
Καταγγέλλουν οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων.

 

 Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Κερκυραϊκής Εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» η πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου Α. Σαλή-Παπασαλή φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα, ότι «την κατηγορούν οι συνάδελφοί της (οι πρυτάνεις των άλλων Πανεπιστημίων» ότι την κατηγορούν πως εκμεταλλεύτηκε την επερχόμενη θέσης της ως επικεφαλής της Συνόδου (των Πρυτάνεων) για να προστατέψει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο από την επαπειλούμενη συρρίκνωση, συγχώνευση, « ομοσπονδοποίηση» των τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ευαγγελίζεται το σχέδιο Αθηνά» !!!
Αυτή η τελευταία πρόταση και το γεγονός ότι η κ. Σαλή ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και στο στενό κύκλο των μυστικοσυμβούλων του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου είναι που εγείρει πλήθος ερωτηματικών και δημιουργεί ζήτημα.
Πρόσφατα μάλιστα η κ. Σαλή είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Κέρκυρα όταν δίχως λόγο και αιτία είχε καλέσει τα ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο για να εκδιώξουν ομάδα ολιγάριθμων φοιτητών που διαμαρτύρονταν έξω από το γραφείο της για να συζητήσουν μαζί της προβλήματα του Πανεπιστήμιου.
Τι προκύπτει από τα παραπάνω με βάση το γεγονός ότι «τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» στα Ιόνια Νησιά έχουν μόνο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων;
Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται (σύμφωνα με τους Πρυτάνεις) προέβλεπε με το σχέδιο Αθηνά ομοσπονδοποίηση του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (πρόταση καθηγητών ΤΕΙ, αλλά και Μπεριάτου, Φόρτε και άλλων) κατά τα πρότυπα της ομοσπονδοποίησης των Πανεπιστημίων της Αθήνας, αλλά το απέτρεψε η κ. Σαλή «προστατεύοντας το Ιόνιο Πανεπιστήμιο» !!!!  
Εδώ λοιπόν είναι που δένουν και οι υποσχέσεις του Υπουργού τον περασμένο Δεκέμβριο στην παραιτηθείσα διοικούσα επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όπως τώρα αποκάλυψε ο Ναπ. Μαραβέγιας (δεν μπορεί να ψεύδεται για τις υποσχέσεις που πείρε από τον Υπουργό ο κ. Μαραβέγιας).  
Και σίγουρα τώρα δένει η πρόσφατη συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου των Πρυτανικών αρχών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όταν μάλιστα είχε κυκλοφορήσει ως είδηση ότι η συνάντηση έγινε με τις ευλογίες και την προτροπή του κ. Αρβανιτόπουλου.
Στο δελτίο τύπου μάλιστα που βγήκε μετά τη συνάντηση αναφερόταν: «αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε το σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας και οι συζητήσεις που γίνονται αναφορικά με μειώσεις τμημάτων και συγχωνεύσεις ιδρυμάτων».
Δεν μπορεί όλοι να εξαπατήθηκαν τόσο ξεδιάντροπα από τον κ. Αρβανιτόπουλο αν δεν υπήρξε ένα ισχυρό «δόντι» όπως αυτό της κ. Σαλή.
Τελικά αν πιστέψουμε τους Πρυτάνεις η συνάδελφος τους Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου την «έφερε» σε Περιφερειάρχη, Πρόεδρο και διοικούσα του ΤΕΙ.
Το συμπέρασμα από όλα αυτά;
Αν είναι αληθείς οι καταγγελίες των Πρυτάνεων της χώρας (και γιατί να μην είναι;) τότε ο Υπουργός το έχει στο μυαλό του το ζήτημα Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων να ενωθούν σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά σε ένα ομόσπονδο τριτοβάθμιο ίδρυμα., οπότε και στην αυριανή συνάντηση Περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος πρέπει να χειριστούν κατάλληλα το θέμα.