ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

Συνέντευξη τύπου για την επικείμενη ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο παραχώρησε ο Δήμαρχος Λευκάδας.

 

Ο κ. Αραβανής τόνισε την αναγκαιότητα ενημέρωσης των παιδιών, των εφήβων και όχι μόνο, για την αποφυγή κινδύνων που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο. Ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Ε. Ζουριδάκη και την Α. Σταματέλου για τη σημαντική συνεισφορά τους στη διοργάνωση της ημερίδας.

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Ε. Ζουριδάκης κάλεσε τους πολίτες να παρακολουθήσουν την ημερίδα.

Η ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου. Η διοργάνωση της ημερίδας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Λευκάδας  με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο προγράμματος ημερίδων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Οι ημερίδες αυτές απευθύνονται κυρίως σε γονείς και παιδιά, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Στόχος είναι οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του διαδικτύου.

Η υλοποίηση των ημερίδων πραγματοποιείται από κλιμάκιο εξειδικευμένων στελεχών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Εμμανουήλ Σφακιανάκη. Κατά περίπτωση συμμετέχει η βουλευτής  Ράπτη Έλενα, ως η μόνη εκπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Δίκτυο ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση και επικεφαλής στην Ελλάδα για το συντονισμό των εθνικών ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό την πρόληψη, αποτελεσματική αντιμετώπιση και εν τέλει την εξάλειψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ως μέρος μιας μεγάλης πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ».

Αντικείμενο των ημερίδων είναι:

 Μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου.

  Cyberbullying.

  Πρόληψη αυτοκτονιών που εκδηλώνονται μέσω διαδικτύου.

 

Ρ.Χ.Τ