ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η μελέτη για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων παρουσιάστηκε το  Α1 στάδιο της μελέτης «Αξιολόγηση, αναθεώρηση & εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».


Τη μελέτη παρουσίασε η υπεύθυνη κ. Καραθανάση, ενώ παρεμβάσεις έκαναν τόσο η κ. Μουστάκη όσο και η κ. Κανελλοπούλου από το ΥΠΕΚΑ.

Την παρουσίαση ακολούθησε πολύωρη συζήτηση που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ των συμβούλων, αλλά και από τους σκληρούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν για τη μελέτη από μεγάλο αριθμό συμβούλων όλων των παρατάξεων.  

Η μελέτη απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, το Π.Σ. διαφωνεί με το Α1 στάδιο της μελέτης που υποβλήθηκε διότι εμπεριέχει σφάλματα και παραλείψεις. Επίσης διότι οι μελετητές δεν συμπεριέλαβαν τις υποδείξεις που είχαν κατατεθεί.   Έτσι το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε τη διαφωνία του με την τακτική των γνωμοδοτήσεων και απαίτησε να έχει αποφασιστικό ρόλο στα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια και της ανάγκες των πολιτών της. Θεωρώντας αναγκαία και επιτακτική την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το Περιφερειακό Συμβούλιο ζήτησε από το ΥΠΕΚΑ την επαναδιατύπωση της μελέτης. Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυτή τη φορά στη μελέτη θα πρέπει να συμπεριληφθούν όλες οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν ή πρόκειται να διατυπωθούν εντός δυο εβδομάδων.

Ρ.Χ.Τ.