ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποκλεισμός της Περιφέρειας…

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της Αντιπεριφέρειας προέβησαν κάτοικοι και επαγγελματίες της Δυτικής Λευκάδας με αφορμή το κλείσιμο του δρόμου στα Πευκούλια λόγω της κατολίσθησης. Ο αντιπεριφερειάρχης υπέδειξε την αστυνομία ως υπεύθυνη που ο δρόμος έμεινε τόσες μέρες κλειστός, λόγω του ότι δεν έδιωξαν τους παράνομους κατασκηνωτές από την παραλία. Λες και τώρα που το ένα ρεύμα είναι ανοιχτό είναι εύκολη η πρόσβαση. Βέβαια μίλησε και για δική του απειρία αλλά και για την έλλειψη κονδυλίων για να γίνει έργο στο συγκεκριμένο σημείο. Οι εκπρόσωποι των κατοίκων επέδωσαν στον αντιπεριφερειάρχη τα αιτήματά τους από την πρόσφατη συνέλευση που έκαναν  στον Άγιο Νικήτα: ”

  1. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Επιτροπής με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και συμβολικός αποκλεισμός της κεντρικής εισόδου του Διοικητηρίου για μια ώρα την Πέμπτη 7/6/2012 και ώρα 09:00 το πρωί.
  2. Να απαιτηθεί να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός με κάθε τρόπο, έστω και στο ένα ρεύμα για όσο χρειάζεται μέχρι να ολοκληρωθεί η μονιμότερη διευθέτηση του προβλήματος.
  3. Να απαιτηθεί κατά το δυνατόν οριστική λύση και πρόβλεψη κονδυλίου από το πρόγραμμα της περιφέρειας για μόνιμο συνεργείο συντήρησης και προληπτικού έλεγχου, ούτως ώστε να απομακρύνονται τα αδρανή  2,5 με 3 μέτρα πίσω από τα τοιχία και να αποφορτίζονται τα δίχτυα άμεσα όταν γεμίζουν, ώστε να μην πιέζονται και χάνουν την ανθεκτικότητά τους. Εννοείται ότι θα αποκατασταθούν τα δίχτυα και οι κολόνες στήριξής τους  που απομακρύνθηκαν με εντολή της πρώην Νομαρχίας και όλα τα υπόλοιπα που κρέμονται στα τοιχία, θα τανυστούν τα δίχτυα συγκράτησης και θα τοποθετηθούν μπάρες προστασίας στην δυτική πλευρά του δρόμου.
  4. Να γίνει παράλληλο έργο για ομαλή απορροή των όμβριων, τα οποία γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα τους χειμερινούς μήνες με την ανεξέλεγκτη απορροή τους, καταστρέφοντας τα πρανή και μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες άμμου στο οδόστρωμα καθιστώντας την κίνηση των οχημάτων εξαιρετικά επικίνδυνη.
  5. Το σημερινό ψήφισμα να δοθεί στην δημοσιότητα προς όλες τις κατευθύνσεις και να σταλεί ηλεκτρονικά στον Περιφερειάρχη και στην ΥΑΣ/ΥΠΕΧΩΔΕ.

Να τεθεί σε Περιφερειακό συμβούλιο προ ημερησίας διάταξης”