ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ζωή του Νίκου Καζαντζάκη γίνεται ταινία από τον Γιάννη Σμαραγδή

Η ζωή του Νίκου Καζαντζάκη θα είναι το επόμενο κινηματογραφικό βήμα του Γιάννη Σμαραγδή με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη που θα ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο.

 

 

«Mε το που δούλευα ακόμα το “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι”, είχα αγωνία για το επόμενο βήμα μου» τόνισε ο γνωστός σκηνοθέτης στο TV Έθνος προσθέτοντας ότι «Με γοήτευε η ιδέα να ασχοληθώ με τον Ιωάννη Καποδίστρια, σκεφτόμουν ότι ίσως θα έπρεπε να έχω ήρωά μου έναν καθημερινό ήρωα που να μίλησε με τον Θεό, μα ύστερα από ώριμη σκέψη αποφάσισα να κάνω ταινία τη ζωή και το έργο του Καζαντζάκη, της κορυφαίας και σπουδαίας αυτής μορφής του τόπου μας» .

 

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης χρωστά πολλά χρήματα που οφείλονται στην προηγούμενη ταινία του, αγωνιά για το πώς θα καταφέρει να μαζέψει λεφτά για το νέο του στοίχημα, δεν παύει όμως να κάνει όνειρα, που ελπίζει σύντομα να αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά.

 

«Οι εποχές είναι δύσκολες, οι οφειλές πολλές και το άγχος μεγάλο, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να σχεδιάζω, να ετοιμάζω την επόμενη δουλειά μου η οποία μπορεί να είναι το κύκνειο άσμα μου. Η ανάγκη μου να ασχοληθώ με την πολυτάραχη ζωή και το συγκλονιστικό έργο του κορυφαίου Νίκου Καζαντζάκη είναι μέγιστη και θα παλέψω με νύχια και με δόντια να προχωρήσω».

 

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει και πάλι διεθνής συμπαραγωγή, άλλωστε πολλοί υποκλίνονται στον μεγάλο Κρητικό παγκοσμίως.

 

Πηγή: | iefimerida.gr