ΔΙΕΘΝΗ

Πώς μια φωτογραφία από ρεπορτάζ για την παγωμένη Νέα Υόρκη επανένωσε μια οικογένεια

Η Αρκτική εισβολή στις ΗΠΑ στάθηκε η αφορμή για να επανενωθεί μια οικογένεια στην Νέα Υόρκη.

Ο 20χρονος γιος ζευγαριού εξαφανίστηκε από το σπίτι του την Πρωτοχρονιά προκαλώντας την έντονη ανησυχία των γονιών του που τον έψαχναν μάταια παντού επί τέσσερις ημέρες. Μια φωτογραφία που ελήφθη από επαγγελματία για λογαριασμό του Associates Press στάθηκε η αφμορμή για να λυθεί το μυστήριο με την εξαφάνισή του και να γυρίσει πίσω στην θαλπωρή του σπιτιού του.

 

Ολα ξεκίνησαν την Πρωτοχρονιά όταν ο 20χρονος Νικ έφυγε από το σπίτι του. Κινητό, πορτοφόλι, όλα βρίσκονταν σπίτι του. Δεν είχε πάρει τίποτα μαζί του. Η οικογένειά του μάταια προσπαθούσε να τον εντοπίσει. Ωσπου τον… ανακάλυψε ο φακός της φωτογράφου Ζακλίν Μαρτέν η οποία ζούμαρε στον 20χρονο καθώς τραβούσε φωτογραφίες στην παγωμένη Νέα Υόρκη για λογαριασμό του πρακτορείου όπου δουλεύει.

 

Η φωτογράφος ανέφερε πως ο 20χρονος της τράβηξε την προσοχή καθώς βρισκόταν μόνος στο έδαφος, φορώντας μόνο ένα μπουφάν και ένα σκουφάκι. Εμοιαζε, όπως είπε η φωτογράφος, με έναν άστεγο που παλεύει να επιβιώσει. Ετσι ζούμαρε στο πρόσωπό του και συμπεριέλαβε την εικόνα στο άλμπουμ τη που έδωσε στο πρακτορείο και η οποία στη συνέχεια δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «USA Today Sunday».

 

Η εφημερίδα έπεσε στα χέρια των γονιών του Νικ οι οποίοι και επικοινώνησαν αμέσως με τις αρμόδιες αρχές. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο όπου απεικονιζόταν ο 20χρονος τον βρήκε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Από το βράδυ της Κυριακής ο Νικ απολαμβάνει και πάλι την θαλπωρή της οικογένειάς του.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr