ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Εκαναν υπουργό τον διαδηλωτή που βασανίστηκε -Καλωσήρθατε στην Κόλαση, είπε ο πρωθυπουργός στο BBC

Σε πανηγυρικό κλίμα, στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, παρουσιάστηκε η νέα μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας. Ο Αρσένι Γιατσένιουκ, το δεξί χέρι της Γιούλιας Τιμοσένκο, που ανέλαβε την πρωθυπουργία, έκανε δηλώσεις στον απεσταλμένο του BBC, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλωσήρθατε στην κόλαση!».

 

Υπουργός Οικονομικών ανακοινώθηκε ο Αλεξάντερ Σλαπάκ, που κατείχε και στο παρελθόν τη θέση αυτή, ενώ ο διπλωμάτης Αντρέι Ντέστσιακ ορίζεται υπουργός Εξωτερικών.

 

Από τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης, ο Αντρέι Μπαρούμπι, επικεφαλής των ομάδων αυτοάμυνας των διαδηλωτών, ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας.

 

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, ο διαδηλωτής που κατήγγειλε βασανιστήρια, ακόμα και σταύρωση από τους αντιπάλους του, ο Ντιμίτρι Μπουλάτοφ, ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει το υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού.

 

Αμέσως μετά την παρουσίαση της μεταβατικής κυβέρνησης, ο Αρσένι Γιατσένιουκ μίλησε για τη δραματική κατάσταση στη χώρα του. «Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής, αυτή είναι μια κυβέρνηση αυτόχειρων» είπε ο νέος πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της κατάστασης. «Οπότε, καλωσήλθατε στην κόλαση» συμπλήρωσε, απευθυνόμενος ουσιαστικά στον εαυτό του.

 

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε από εκεί που η προηγούμενη κυβέρνηση και ο προηγούμενος πρωθυπουργός άφησαν την απόλυτη διαφθορά και ένα απελπιστικό οικονομικό χάλι» δήλωσε ο Γιατσένιουκ, που κατέληξε πως η αποστολή της νέας κυβέρνησης είναι να «σταθεροποιήσει» τη χώρα.

 

Ο διαδηλωτής …υπουργός

 

Τον γύρο του κόσμου έκαναν στα τέλη Ιανουαρίου οι φρικιαστικές εικόνες με τον Ουκρανό αντικαθεστωτικό διαδηλωτή Ντιμίτρι Μπουλάτοφ, ο οποίος έγινε υπουργός στη μεταβατική κυβέρνηση, ο οποίος κρατήθηκε αιχμάλωτος από τις 22 Ιανουαρίου και εγκαταλείφθηκε στις 30 Ιανουαρίου σε ένα δάσος σε προάστιο του Κίεβου αφού πρώτα τον είχαν βασανίσει σκληρά. Ο ακτιβιστής αυτός, ηλικίας 35 ετών και πατέρας τριών παιδιών, κρατήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία και βασανίστηκε για περισσότερο από μία εβδομάδα. Όπως κατήγγειλε τον σταύρωσαν και του έκοψαν το αυτί!

 

 

 

Πηγή:  iefimerida.gr