ΔΙΕΘΝΗ

Μαλί: Τέσσερα μέλη του ΟΗΕ νεκρά σε βομβιστική επίθεση

πηγή: naftemporiki.gr

 

Τέσσερα μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχασαν την Τετάρτη τη ζωή τους όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην πόλη Αγκουελχόκ στα βόρεια του Μαλί, δήλωσαν διπλωματικές πηγές και πηγές του ΟΗΕ.

 

Δύο πηγές ανέφεραν ότι τέσσερα μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ σκοτώθηκαν από την επίθεση, ενώ ένας άλλος αξιωματούχος υποστήριξε ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονταν στρατιώτες από το Μαλί που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη.

«Ο μέχρι τώρα αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε τέσσερις νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, ενώ μερικοί από αυτούς αν όχι όλοι είναι κυανόκρανοι είπε στο Reuters μία πηγή της ειρηνευτικής επιχείρησης του ΟΗΕ στο Μαλί, η οποία δεν κατονομάζεται.

Μέχρι στιγμής, η αποστολή του ΟΗΕ, γνωστή και ως MINUSMA, δεν έχει προβεί σε κάποιο σχετικό σχόλιο, ενώ δεν έχει γίνει σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την έκρηξη.

Ο ΟΗΕ και οι διεθνείς εταίροι του Μαλί επιδιώκουν να διασώσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη χώρα, μετά την αναζωπύρωση των συγκρούσεων τον περασμένο μήνα μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών Τουαρέγκ.