ΔΙΕΘΝΗ

Εκατοντάδες παιδιά «πεταμένα» από διακινητές στα σύνορα των ΗΠΑ

Εγκαταλελειμμένα από διακινητές μεταναστών, που προσπαθούσαν να τα περάσουν στις ΗΠΑ, βρήκαν περισσότερα από 370 παιδιά οι μεξικανικές αρχές.

 

Τα παιδιά, που προέρχονταν από διαφορετικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής, εντοπίστηκαν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα του Μαρτίου. Βρέθηκαν σε 14 πολιτείες της χώρας σύμφωνα με το Ινστιτούτο μετανάστευσης του Μεξικού (ΙΝΜ). Από τα στοιχεία που διαθέτουν οι μεξικανικές αρχές προκύπτει ότι οι διακινητές εγκατέλειψαν 163 παιδιά καθώς αυτά δεν ταξίδευαν με κάποιον ενήλικο ή συγγενικό τους πρόσωπο.

 

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους σε άκρως επικίνδυνα σημεία, από τους ανθρώπους που είχαν λάβει 3.000-5.000 δολάρια για κάθε ένα από αυτά, προκειμένου να τα περάσουν στις ΗΠΑ.

 

«Τα παιδιά είχαν σημάδια υπερβολικής κόπωσης, τραυματισμών κυρίως στα πόδια, υπέφεραν από αφυδάτωση και ήταν σε σύγχυση μη γνωρίζοντας που τα είχαν εγκαταλείψει», ανέφερε η ανακοίνωση του ΙΝΜ. Οι αρχές συνέλαβαν εννέα υπόπτους διακινητές σε σχέση με αυτές τις περιπτώσεις εγκατάλειψης.

 

Από τα στοιχεία προκύπτει πως έχει αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των παιδιών μεταναστών που ταξιδεύουν μόνα τους μέσω του Μεξικού. Κάθε χρόνο περίπου 140.000 μετανάστες, κυρίως από την Κεντρική Αμερική επιχειρούν μέσω του Μεξικού να φθάσουν στις ΗΠΑ. Συχνά στόχος συμμοριών, πέφτουν θύματα κλοπής , εκβιασμού, βιασμού, απαγωγής ακόμη και δολοφονίας.

 

 

 

Πηγή:iefimerida.gr