LifeStyleΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Lagoon για Sushi…

 

Sashimi, nigiri, maki και temaki …είναι λέξεις που πλέον δεν είναι άγνωστες για τους περισσότερους μια και το sushi έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς… Φέτος το καλοκαίρι ξεκίνησε με την γευστική έκπληξη που έκανε το Lagoon  και η ομάδα sushi του Paul Andrew που βρίσκεται στον πάνω όροφο του γνωστού παραλιακού μαγαζιού  και δημιουργεί πιάτα sushi πραγματικά έργα τέχνης. Κανένας δεν περίμενε την ανταπόκριση από την πρώτη ημέρα αυτού του εγχειρήματος. Ο Νίκος Πεντεσπίτης μας εξηγεί πως το lagoon επέλεξε φέτος να σερβίρει sushi και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών.  «Το Sushi είναι πολύ γνωστό πλέον στην Ελλάδα, υπάρχει κόσμος που του αρέσει φανατικά. Σκέφτηκα λοιπόν  ότι λείπει κάτι τέτοιο από την Λευκάδα. Παράλληλα επειδή ο τουρισμός αναβαθμίζεται στην περιοχή μας πρέπει να αναβαθμιστούν και οι παροχές υπηρεσιών. Αυτό το κενό που υπήρχε θεώρησα ότι θα μπορούσα ως επιχείρηση να ανταποκριθώ. Το έψαξα καλά, μίλησα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το συγκεκριμένο αντικείμενο και έκανα το βήμα.», θα πει στο lefkadapress ο κ. Πεντεσπίτης

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το ταξίδι στον κόσμο του sushi…για το Lagoon.  Στη συνέχεια ήταν η επιλογή των συνεργατών μια και πολλοί προσπάθησαν να κάνουν sushi στην Λευκάδα όμως δεν τα κατάφεραν γιατί , εκτός από την τεχνική, το σημαντικότερο ρόλο παίζουν τα φρέσκα και καλής ποιότητας υλικά. «Έκανα πολύμηνη έρευνα αγοράς και κατέληξα στον Paul Andrew ένα σεφ, ίσως από τους κορυφαίους  στο sushi. Συζητήσαμε , μου πρότεινε το μενού , προμηθευτήκαμε τα ανάλογα υλικά και εργαλεία και καταλήξαμε να έρθει στην Λευκάδα με την ομάδα του για να φτιάξει τον κατάλογο για τον οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι», καταλήγει ο Νίκος Πεντεσπίτης.

  Η γνωριμία μας με τον Paul ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του ήταν για εμάς πολύ …τυχερή. Έφτιαξε υπέροχες γεύσεις από maki sushi αλλά  και nigiri…τις οποίες δοκιμάσαμε πρώτοι…  To ρύζι του καλά δουλεμένο , τα ψάρια του κομμένα με χειρουργικό τρόπο και ολόφρεσκα… Το χαμόγελό του γεμάτο σιγουριά και τα χέρια του με ένα μαγικό τρόπο ετοιμάζουν σε χρόνο ρεκόρ δεκάδες κομμάτια … Και η σόγια στο τραπέζι είναι δύο ειδών. Η μία με λιγότερο αλάτι και η σταθερά αλμυρή… Μην διστάσετε αν μπερδευτείτε από τις προτάσεις του καταλόγου να ζητήσετε μία ποικιλία ή την γνώμη του ανθρώπου που θα σας πάρει την παραγγελία… Έχει και αυτός εκπαιδευτεί… Σε κάθε περίπτωση είναι μια νέα ελκυστική πρόταση . Οι μυημένοι στο sushi μιλούν για εξαιρετικές γεύσεις … Θα συμφωνήσουμε και εμείς… Όσο για τις τιμές είναι πολύ καλές και προσιτές.