LifeStyle

Στο Ciao…για κουμ – κουάτ…

Η Κερκυραϊκή καταγωγή της ιδιοκτήτριας του Ciao Γεωργίας εκεί στη Μητροπόλεως μια ανάσα από την κεντρική αγορά,  δεν της επέτρεπε να μην έχει κάτι που να παραπέμπει στη γενέτειρα. Έτσι φέτος το αποφάσισε… Έφτιαξε παγωτό κουμ-κουάτ … Τι πιο χαρακτηριστικό της κερκυραϊκής εξοχής… Μοσχομυρίζει από μακριά… και γίνεται πολύ γρήγορα ανάρπαστο… Το φρέσκο κουμ-κουάτ αλλά και η μαρμελάδα φτάνει απ ευθείας από την οικογένεια στην Κέρκυρα… Για την Γεωργία ήταν πολύ εύκολο να φτιάξει παγωτό με τις αγαπημένες της γεύσεις γιατί ήταν παιδικό βίωμα… Για εμάς που το δοκιμάσαμε ήταν πρωτόγνωρο… Η γεύση του κουμ –κουατ , μέσα από το παγωτό, την μαρμελάδα και όλες τις μυρωδιές του πλέον αγαπημένου εσπεριδοειδούς του Ιονίου… Φυσικά δεν θα το βρείτε πάντα …αλλά αν ενημερώσετε την Γεωργία ότι θέλετε παγωτό κουμ-κουάτ τότε θα σας ειδοποιήσει μόλις το ετοιμάσει… Πάντως να ξέρετε ότι είναι τόσο δροσερό και μυρωδάτο , ιδανικό για τις θερμές ημέρες και νύχτες του καλοκαιριού…